Din sommerferie i Danmark

Date Added: juli 17, 2018

Author:

Den længeventede sommerferie, som du har set frem til i, hvad føles som evigheder, er endelig her. Vi bringer dig her gode råd til at starte din ferie godt ud, foruden gode råd til de lange dage på stranden, som ferien lægger op til.

Start ferien ud med en sund krop

Den sidste tid inden ferie er ofte presset for mange danskere. Det kan være fordi, der er en del arbejdsopgaver på arbejdet, som skal nå at færdiggøres inden ferietid. På studier afslutter man ethvert semester med en eksamensperiode, som i manges tilfælde også er en hård omgang at komme gennem. Derfor har kroppen og hjernen brug for at slappe af, når man endelig har muligheden for dette. Når man går gennem en tidspresset periode, kan man sikkert nikke genkendende til, at kosten ikke står højst prioriteret. Dermed negligerer mange deres sundhed til fordel for studie- og arbejdsopgaver, hvilket er ironisk, da en sund krop og hjerne bedre kan håndtere opgaver.
Man kan med fordel bruge ferien på at komme tilbage på rette spor med sund mad. Dermed vil man også opleve, at trætheden mindskes, da man får god energi til kroppen og hjernen. Ydermere kan man sørge for, at man får de vitaminer og mineraler, som man har brug for. En del danskere tager blandt andet jerntabletter og Unikalk tabletter som supplement, hvis de netop har mangel på dette. Det er muligt at få testet, hvilke vitaminer, man mangler. Man kan tage den lette løsning med en test på internettet, som ud fra spørgsmål om livsstil, giver et kvalificeret svar på mangler. Ydermere kan man hos lægen opnå en mere præcis måling på vitaminmangler.

Nyd det dejlige solskin

Det danske sommervejr kan være ganske utilregneligt, hvorfor man skal nyde solskinsdagene, mens de er her. Den danske sommer har allerede vist sig fra sin gode side i år, og man kan håbe, at det fortsætter ferien ud. Ideelt for dage der når de varmere temperaturer, kan man tage til stranden med vennerne. Man kan medbringe mad og drikke i køleboks, så man kan tilbringe en hel dag på stranden. Det kan også være hyggeligt at medbringe forskellige spil, som kan være ideelle for en stranddag. Det kan for eksempel være en badebold til spil i havet, beachvolley til spil på stranden eller kortspil til hygge i skyggen.

Det kan være anstrengende at være udsat for sol en hel dag, hvorfor det er en god idé at medbringe parasol til stranden. Denne kan man med fordel lægge sig under i solens ”værste” timer, eller når man blot trænger til lidt skygge. Efter en hel dag på stranden er man garanteret en solbrun kulør, hvorfor det kan være smart at køre en skægtrimmer inden strandturen, så man også kan få farve i det område. Det kan hurtigt se skørt ud, hvis først man barberer skægget af efter, man har fået sol.

Pas på din hud og dit hår

Når man er udsat for sol dagen lang, skal man passe på både sin hud og sit hår. Det er vigtigt, at man påfører solcreme flere gange i løbet af dagen, blandt andet i forbindelse med når man har været i vandet. Mange tror fejlagtigt, at det er nok at påføre solcreme én gang, hvorfor mange bliver solbrændte af solens varme stråler. Ydermere er det også vigtigt at pleje håret med produkter fra for eksempel Hairlust. Håret kan nemt tage skade af sol og varme, sand og saltvand, hvorfor det er lige så vigtigt at passe på hår som hud.