Ferie på Mallorca

Date Added: oktober 1, 2010

Author: Nina Jensen

Når du tager på ferie til Mallorca, er der så mange steder, du kan besøge. Det er derfor vigtigt, at du laver noget research før din afrejse. Kig på internettet og udskriv informationer om, de steder der interesserer dig, herunder beliggenhed og rutebeskrivelse. Det kan også være meget givende at deltage i ferieguidernes velkomstmøde, hvor du får lejlighed til at kigge på noget materiale over de steder, der kan have interesse og se priserne for planlagte guidede udflugter fra dit hotel.

Majorca, der også er kendt som Mallorca i Spanien og Catalonien, er vældig forvirrende for nogle europæere, der til tider fejlagtigt tolker det som to forskellige øer.

Mallorca er den tredje mest befolkede ø efter Tenerife og Gran Canaria, der er en del af De Kanariske Øer, og den dækker over 3640,11 kvadratkilometer og har over 846.000 indbyggere. Mallorca ligger i Middelhavet. Dens hovedstad er Palma med 401.270 indbyggere. Turismen ankom for alvor til Mallorca i 1952 og er forblevet en meget populær destination for de fleste europæere på grund af sin nære beliggenhed, billige flyrejser og varme klima. De to større ydre Baleariske Øer er også populære destinationer for europæiske turister. Der er fundet bevis for beboelse, der går så langt tilbage som 6000 – 4000 f.Kr. Den spanske kongefamilie opholder sig normalt i Mallorca hver sommer i Marivant Palace i Palma på Mallorca. De to centrale dialekter der tales på Mallorca er catalansk og spansk, og de fleste unge mennesker bliver undervist på engelsk. Mere end halvtreds procent af befolkningen arbejder i turistsektoren, som indbringer mere end firs procent af øerne indkomst. Friske råvarer, især kartofler, dyrkes til eksport. Det siges, at der er mere end fire millioner oliventræer og mandeltræer på øen.

Kogekunsten indbringer en stor indkomst og i 2005, blev det rapporteret, at der, alene på Mallorca, var 2400 restauranter lige fra små barer til meget store og dyre á la carte restauranter. Selvom Mallorca er en ø, er en stor del af deres fisk og skaldyr importeret bl.a. på grund af dens dårlige fiskeri-muligheder. Mallorca har et væld af sandstrande og klippefyldte områder rundt omkring på kysten, og derfor er det et fantastisk sted at udforske for hele familien. Det anbefales at leje en bil og gå på opdagelse på øen. Som nævnt før, er det vigtigt at have en plan, så du ikke går glip af særlige steder, der kunne have interesse for dig. Hold desuden øje med gode tilbud på lokal kunst og kunsthåndværk.

Mallorca har virkelig det hele – fra de majestætiske bjerge, sandstrande og smukke gamle landsbyer. Så hvis du kan lide at gå, løbe, cykle, windsurfe og dykke, er det alt det, der venter på dig. Besøg et af dine nærmeste rejsebureauer og få booket en ferie til Mallorca, da det virkelig er et besøg værd. Pakke dit svømmegrej og dit sportsudstyr, og gør dig klar til at udforske øens skønhed. Mallorca er et fantastisk sted, så du vil bestemt ikke blive skuffet.