Flyskræk hypnose – hvorfor virker det?

Date Added: juli 8, 2010

Author: InfoProd

Flyskræk er en tilstand, der er defineret ud fra psykken, men hvad de færreste tænker over, er at reaktionen sker ubevidst. Det fleste er helt bevidste omkring at det er blevet bange, men selve reaktionen, som gør at f.eks. lydene fra flyvemaskinen bliver tolket som noget farligt og ubehageligt.

Alle der lider af flyskræk er slet ikke i tvivl om at de er bange, men det er skridtet før man bliver bange, som ingen er bevidste omkring – og som er nøglen til det hele.

I splitsekundet før flyskrækken slår ind, sker der lynhurtige reaktioner i underbevidstheden, som tænder for den aktive frygt og usikkerhed. Det er en hel proces af små handlinger, som er svære at gøre noget ved med logiske argumenter – såsom at “det er ikke farligere at flyve end at køre i bil”, det skal andet til.

Hvad gør hypnose ved flyskrækken?

Hypnose kan arbejde med underbevidstheden. Det er faktisk hele pointen med hypnose: nemlig at ændre på de underbevidste processer. Hvis du har en proces der resulterer i at du er bange, så kan hypnose gå ind og “ødelægge” eller forstyrre processen, så man aldrig når til at opleve frygten. Det kan både gøres ved at omdirigere processen, f.eks. ved i stedet for at aktivere et frygtcenter, så kan man tænde for en behagelig følelse eller få en til at tænke på resultatet af flyveturen: f.eks. at man ligger på en sandstrand og slapper af.

Hvis tankerne ændres, ændres også følelserne – og man vi slet ikke være i tvivl når flyskrækken er væk. Øves den nye proces eller mønster et par gange, vil den gamle proces gå til grunde. I de fleste tilfælde kan hypnose fjerne flyskræk på under en time, uden behov for opfølgende møder eller hypnoser.

Det gør hypnosen både sikrere og væsentlig billigere end medicin eller andre angstdæmpende midler.

Læs mere om hypnose mod flyskræk her

Hypnose mod flyskræk på lydbog