Hundeslædekørsel – en enestående oplevelse i Grønland

Date Added: april 3, 2012

Author: jahman

Kategori:

?

Hundeslædekørsel er en enestående oplevelse der giver dig det ultimative indtryk af din rejse til Grønland, samt en totaloplevelse af naturen på meget tæt hold. Har du mulighed for at opleve denne transportform i det storslåede landskab, er der absolut ingen grund til at misse dette forrygende eventyr.

Hundeslædekørsel som en del af rejsen til Grønland

Hundeslædekørsel er ikke noget du kan afprøve i hele Grønland. Når du skal bestille dit fly til Grønland skal du blandt andet have dette in mente, da det vil være med til at afgøre hvilken destination du i sidste ende ønsker at rejse til, samt i hvilken periode du rejser.

Du har mulighed for at prøve hundeslædekørsel i området nord for Polarcirklen og i Østgrønland. Derudover har du mulighed for at køre hundeslæde om vinteren og i foråret i de to sydligste byer på vestkysten, Sisimiut og Kangerlussuaq. Alt i alt lever der ca. 25.000 slædehunde i områderne der ofte omtales som ”hundeslædedistrikterne”.

Hundeslæder som førende transportmiddel

I dagens Grønland spiller hundeslæden stadig en vigtig som transportmiddel for fiskere og fangere i hverdagen, som den har gjort det gennem flere tusinde år. Der findes flere forklaringer på, hvorfor hundeslædekørsel er så udbredt som det er. En af de meget logiske årsager, er den kolossale natur der ofte kan lede folk langt hjemmefra på deres rejse gennem landskabet. Benytter de et transportmiddel såsom en snescooter, kan de på tidspunkter risikere at den svigter og ligefrem løber tør for brændstof. Rejser man rundt med slædehunde derimod, har man den tryghed om at man altid kommer sikkert hjem igen.