Guide til valg af fiskegrej

Date Added: november 6, 2015

Author: Jonas J

Det kan være lidt af en jungle at finde det helt rette fiskegrej til fisketuren – især når både de fysiske butikker og de mange webshops byder på store udvalg af grej til alle former for fiskeri.

Hvis du er typen, der gerne vil ud at fiske mange gange om året, er det en god idé at investere i noget ordentligt fiskegrej fremfor at vælge det billigste, der findes i butikkerne eller på nettet. Det billige fiskegrej holder ofte ikke så længe, og skal det bruges mange gange hvert år, bør der i stedet investeres i grej af en meget høj kvalitet. Dette kan sagtens findes online til en god pris, hvis der ikke skal bruges for mange penge på grejet.

Det er både beklædning og udstyr, der skal være af høj kvalitet, hvis det skal kunne holde til at blive brugt ofte. Derfor bør du gå efter solide fiskestænger, fiskehjul, fiskeliner og waders af en slidstærk kvaltiet for at være godt dækket ind på første fisketur.

Nybegyndere skal have fat i noget simpelt fiskegrej, som er let at anvende, mens erfarne fiskere hellere vil kaste sig ud i noget mere udfordrende. Desuden skal der også overvejes, hvilken form for fiskeri og hvilke type og størrelse fisk der skal fanges med hjem.

Køb grej til din fortrukne form for fiskeri

Valg af udstyr til fisketuren afhænger meget af, hvilken type fiskeri du er mest til. Når du skal ud at købe nyt udstyr, er det derfor vigtigt, at du finder ud af, hvad fiskegrejet skal bruges til.

Ved fluefiskeri er det naturligvis fluerne, der er det vigtigste element. Der eksisterer et hav af fluer, og det kam være svært at finde ud af, hvilken type der skal bruges. Erfarne fiskere ønsker ofte at prøve nye ideer af ved at binde fluerne selv. Nybegyndere kan i stedet starte ud med enten tørfluer eller vådfluer. En tørflue kan flyde og skal fiskes på vandoverfladen. Den tiltrækker fisk ved at ligne et insekt, der er landet på vandoverfladen. Vådfluer er derimod flyer, som ikke kan flyde og som derfor bruges til at fiske i alle dybder.

Havfiskeri er den form for fiskeri, der kræver det mest robuste og slidstærke udstyr, da der er mulighed for at møde alt slags vejr. Derfor skal både beklædning og udstyr kunne holde til blæst og regn. Anskaf dig en fiskestang med et solidt fiskehjul og en stærk fiskeline, så er du godt dækket ind på fisketuren ude på havet. Ved havfiskeri kan du blandt andet fange hornfisk, mørksej, sild, torsk, fladfisk, makrel og havørred.

Tager du på kystfiskeri, skal du have fat i flydende fluer og en line, der synker lige ned under havoverfladen, så der er bedre kontakt ud til fluen. I vinterhalvåret er det bedst at anvende farvestrålende fluer, mens det i sommerhalvåret er en fordel at anvende fluer, der ligner krebsdyr, småfisk eller børsteorme.

Søg efter informationer online

Når du nu alligevel sidder ved din computer, kan du med fordel lige bruge lidt tid på at søge efter inspiration og tips til valg af fiskegrej, hvor der er godt ar fiske osv. Du kan eksempelvis søge efter et bestemt område eller en bestemt form for fiskeri. Derefter vil du typisk kunne finde nogle debatter, der kan guide dig til, hvilke områder der er gode, samt hvilket fiskegrej der er bedst at anvende til den type fiskeri.

For at kunne finde frem til, hvilke produkter der passer til dig, kan det være nødvendigt at søge efter nogle gode beskrivende produktoplysninger, så du lettere kan vurdere, hvilket udstyr du har behov for. Online finder du både nogle gode og billige webshops og informerende blogs.

På de utallige webshops finder du alt, hvad enhver fisker skal bruge på fisketuren. Når du handler på nettet, kan du dog langt nemmere få overblik over det store udvalg, da du kan vælge lige netop den kategori med fiskeudstyr, der matcher dine behov. Udover at du let kan navigere rundt blandt alle typer af grej fra alverdens gode brands, kan du altid finde fiskeudstyr til gode priser online. Her kan du let holde dig opdateret på gode tilbud og kampagner, der sikrer dig kvalitetsgrej til lave priser.

Spørg eksperterne

Hvis ikke at du selv kan finde frem til, hvilket udstyr der vil være det bedste for dig, kan møde garvede fiskere i de fysiske butikker, som med deres gode erfaring kan vejlede dig til det rette valg af fiskegrej. Ekspedienterne i de fysiske butikker har ofte mange års erfaring med fiskeri og valg af det rette grej, og for nybegyndere vil det være en god mulighed for at få svar på alle spørgsmål inden deres første fisketur.

Med den rette vejledning fra erfarne fiskere, kan du finde det helt rigtige udstyr, som sikrer dig en god fangst på enhver fisketur.