Sommerland på Sjælland – et liste over de sjoveste sommerlande

Date Added: september 8, 2014

Author: Leif Jensen

Når det bliver sol og sommer, åbner de mange forlystelsesparker og sommerlande på Sjælland. Så er det tid til at komme ud i den danske sommer og prøve nogle forlystelser.

Her får du en liste over alle forlystelsesparkerne på Sjælland, og hvad der er særligt godt ved hver enkelt forlystelsespark:

Tivoli

I den gamle forlystelsespark i centrum af København er der historisk hygge og masser af kultur. Her finder du de klassiske forlystelser, som fx rutschebanen, ballongyngerne, veteranbilerne og vikingeskibene. Men forlystelsesparken udvikler hele tiden deres attraktioner med nye forlystelser. Derudover byder forlystelsesparken på smuk arkitektur, flotte omgivelser med lys og blomster og masser af restauranter, isboder, slikbutikker og merchandise. Tivoli er også kendt for at være et koncertsted både med rock på plænen og storslåede koncerter i Tivolis koncertsal.

Bakken

Nord fra København ved Klampenborg befinder dyrehavsbakken sig. Også en meget gammel forlystelsespark, hvor entréen er gratis. Der er forlystelser for både voksne og børn, og forlystelsesparken befinder sig i smukke omgivelser i den skønne dyrehave med et vælg af restauranter og caféer. Bakken åbnes hvert år af et hav af motorcykler, som kører fra København, Nørrebro, ud af motorvejen og op til forlystelsesparken. Derudover er Bakken kendt for sin cirkusrevyen, som med kendte skuespillere og komikere underholder aften efter aften i det store telt på Bakken. Udover forlystelser byder Bakken på masser af spillebuler med enarmede tyveknægte og lign. spilleautomater.

BonBon-Land

Tæt på Næstved finder man den gakkede forlystelsespark BonBon-Land – et skørtsommerland på sjælland. BonBon-Land er kendt for sit gakkede slik med de sjove navn som Mågeklatterne, Hundeprutter, Ørevoks, Andemad og så videre. Men forlystelsesparken producerer ikke længere slikket selv, det gør Toms Chokoladefabrikker, men slikket kan dog stadig købes i sommerlandet. Til gengæld har alle de mange sjove forlystelservidereført de skøre navne og dermed er BonBon-Land en rigtig theme-park. Man kan således prøve Hundeprutte-rutschebanen, tage en tur i Mågecyklerne, svinge sig op i Svend Svingarm og gå på rafting i Bæverrafting. Der betales kun entré ved parken, derefter er alle forlystelser gratis. Der er masser af sjov til både børn og voksne.

Sommerland Sjælland

Længere nordpå, nær ved Sjællands Odde, befinder forlystelsesparken Sommerland Sjælland sig. En forlystelsespark som er målrettet familier med børn under 13 år. Der er omkring 70 forlystelser i forlystelsesparken, og som noget særligt er der vandland, masser af dyr og overnatningsmuligheder lige ved forlystelsesparken. Sommerlandet er opdelt i forskellige områder, som fx Den Blå Lagune, Racerland, Amazonas og Det Vilde Vesten.

Andre attraktioner

Der findes mange andre spændende attraktioner på Sjælland, hvis man ikke er til forlystelsesparker:

  • Den Blå Planet
  • Experimentarium
  • Vikingeskibsmusset
  • Sagnlandet Lejre
  • København Zoo
  • Knuthenborg Safaripark

Og mange andre…