Kyst til Kyst på US 50 – «The Loneliest Road»

Date Added: april 20, 2010

Author: Didrich Haugskott-Westgård

Hvad siger du til at leje bil i USA og derefter kaste dig ud i en 515 mil lang biltur som tager dig fra Stillehavskysten og den fantastiske storby San Francisco til den amerikanske demokratis højborg i Washington og Atlanterhavskysten.

Lyder det ikke som en rigtig drømmerejse? At med bil, selve essensen i «The American Dream», oppleve det meste og det bedste af USA. Begynd med at leje en bil i San Francisco, medbring nogle snacks og en taske med tøj. Så er det bare at rulle ud på den åbne vej. Glem ikke solbrillerne!

Med havet i ryggen kører du mod Sacramento, Californiens hovedstad og videre efter den gamle «Pony Express» op til Sierra Nevada. Via Lake Tahoe havner man i Nevada. Her begynner også den del af US-50 som kaldes «The Loneliest Road in America». Mil efter mil af bjerge, ørken, nogle enkelte buske og klar blå himmer. Smukt er det, men man forstår hvordan vejen har fået sit navn.

Via Utah og Colorado plateauerne på vej mod øst havner du på «The Great Plains». Et område med hundredetals småsteder, vandtårne, vindmøller og togspor. Følelsen af at have havnet midt i en film indfinder sig hurtigt når man standser for at spise frokost.

Via Kansas City og St. Louis krydser man Missouri og til sidst den berygtede Mississippi floden. Her kommer man direkte ind i det «gamle» USA. Gennem jordbrugsregionerne Illinois, Indiana og Ohio kører man direkte ind i Appalachernes vildmark og West Virginia.

Her oplever man den måske største kontrasten på hele rejsen. Fra et avskåret og skogstæt område havner man direkte ind i Washington Dcs uendelige magt og rigdom. Denne historiske plas som byder os turister på seværdigheder som «The Lincoln Memorial», det Hvide Hus og «The Capitol Building».

Hvis man har lyst til at yderlige presse sin lejebil nogle mil kan man fortsette helt ud til de pittoreske fiske- og jordbrugsbyerne i Marylands kystområde. Men efter næsten 515 mil så tror jeg at et par dager på et hyggeligt hotel i Washington lokker mere.

God rejse!

holiday autos tilbyder billig online billeje i hele verden. Biludlejning med fantastiske priser på 4000 destinationer i bl.a. USA, Australien og hele Europa.