Top 9 over grunde til at besøge Tyrkiet

Date Added: juni 30, 2010

Author: Nina Jensen

Tyrkiet er et land, der kan hævde at være både asiatisk og europæisk. Det er også traditionelt, men liberalt. Tyrkiet tilbyder turisterne interessante historiske og moderne steder. Besøgende vil blive fascineret af de smukke og naturskønne steder i landet. Tusind kilometer kyst, et fantastisk vejr og forskelligartede og unikke fødevarer er de øvrige hovedattraktioner i landet. De vidtstrakte, tyrkiske regioner er tilgængelige med bus, tog, biler og både.
Her er de 10 grunde til at se Tyrkiet:

1. Den Blå Moské
Den Blå Moské i Istanbul hævdes at være en af de smukkeste moskéer i verden. Det en klassisk osmannisk og byzantinsk struktur, færdiggjort af Mehmet Aga i 1616. Besøgende anbefales at spadsere i området og se de forhistoriske hippodromer og springvand.

2. Den store basar
Under det osmanniske imperium eksisterer indkøbscentre ikke. Handlende går til basarer for at se de nyeste varer skabt af imperiets dygtigste håndværkere. I dag vil turister stadig have mulighed for at se og købe de fineste smykker og messingornamenter, som er håndlavede på traditionel vis. Tyrkiske tæpper er en anbefalet vare at erhverve og forhandle om. Det anbefales også turister at have tolke og guider med, når de blander sig med mængden. De vil kunne hjælpe dem med at forhandle om souvenirs. Forhandlinger er en gammel arabisk tradition, der stadig observeres som værende respekteret af de erhvervsdrivende i basaren.

3. Efesos
De forhistoriske byer i Efesos er stedet for historie- og bibelentusiaster. Byerne er beliggende nær det Ægæiske hav, og de arkæologiske lokaliteter, der kan besøges, omfatter Cave of Seven Sleepers, Basilica of St. John, Grotto of St. Paul, Library of Celsus og Temple of Artemis. Tempel of Artemis er berømt som et af de syv vidundere i verden. Turister kan benytte sig af de billige rejsepakker til Efesos. En pakke indeholdende land og transport kan stærkt anbefales, da de arkæologiske seværdigheder ligger langt fra hinanden.

4. Gallipoli
Den historiske kamp, Gallipoli, er udødeliggjort i et monument i Cape Helles, der er placeret i den nordvestlige del af landet nær Istanbul. Mindesmærket viser sin respekt for de tapre, allierede styrker, som gav deres liv for at frigøre de tyrkiske nationer fra de tyske styrkers besættelse. Det er en del af en valfart, krigsveteraner og deres familier ofte tager på for at huske og ære deres forfædre.

5. Bosporusbroen
Bosporusbroen forbinder Asien og Europa. Som en nation er Tyrkiet geografisk placeret både i Europa og Asien, og Bosporusstrædet er den aftalte afgrænsning mellem de to kontinenter. Broen ligger i Ankara, Tyrkiets hovedstad. Du vil sætte pris på at se broen om natten på de krydstogter, der ofte indgår i pakkerejser.

6. Nemrut Dagi National Park
Den østlige del af Tyrkiet er en hovedattraktion, da denne del er berømt for sine panoramiske og smukke landskaber. Natur- og bjergentusiaster vil elske at vandre og udforske toppen af det 2150 meter høje bjerg. En forhistorisk statue af Apollon, Zeus og Hercules blev opdaget på bjergtoppen i 1881 og menes at være skåret i år 63 før Kristus. Parken er på UNESCO’s liste over seværdigheder ranglistet som værende del af verdens kulturarv. Stedet er perfekt at besøge i slutningen af maj til midten af oktober, fordi dette tidspunkt tilbyder et mildt, kølig vejr. Besøgende anbefales at bestille et godt hotel, da det om sommeren er meget koldt om morgenen.

7. Maramaris Resorts
Maramaris er et af de berømte feriesteder i Tyrkiet. Turister flokkes til området for at slappe af og shoppe onyks som souvenirs. Feriebyen er oversået med velrenommerede hoteller, der kan tilfredsstille de feriesøgendes unikke smag.

8. Antalya
Dette er det uofficielle turiststed i Tyrkiet, som er berømt for sin rene strande og forhistoriske byer. Den bevarede, antikke by Perga er beliggende i Antalya, og besøgende vil være i stand til rent faktisk at spadsere i dets ruiner. Strandferiestedet tilbyder rigeligt med aktiviteter for dem, der elsker dykning, jetski eller bare ren afslapning under solen.

9. Nattelivet i Tyrkiet
Tyrkiet er ikke kun kendt for sine tæpper og forhistoriske byer. Det er hjemsted for berømte nattesteder, der har samme standarder som i Europa og Amerika. Besøgende bør ikke forlade Tyrkiet uden først at have bestilt billetter til et mavedansershow.

Der ligger altså masser af gode oplevelser og venter på dig i Tyrkiet. Ofte kan du endda finde billige afbudsrejser, så økonomien behøver ikke at stå mellem dig og dit store eventyr sydpå.