Nedtælling på Top 10 over strande i Phuket

Date Added: juni 23, 2010

Author: Henning Madsen

Hvis du planlægger en ferie til det smukke land, Thailand, i Sydøstasien, hvor du vil blive budt velkommen af smilende lokale, hvor du kan nyde strandene året rundt, og hvor du ikke vil være i mangel af sightseeing-aktiviteter – så skal du helt sikkert høre mere om Phuket.

Phuket er Thailands største ø. Den er ca. 48 km i længde og vender mod Andamanhavets kyst mod vest. Blandt Phukets mange byer, er kun et par af dem ikke beliggende på stranden: Phukets administrative bycenter og Chalong Bay, som er den primære vej ind til øerne.
Når der nu findes sådan et utal af strande at vælge mellem i Phuket, har vi udformet en top ti liste, så du kan få en idé om højdepunkterne, der tilbydes på hver enkelt:

1. Patong Beach
Bed en hvilken som helst lokal om at anbefale et strandferiested, og du vil sikkert få Patong Beach som svar. Dette er det største strandferiested i Phuket, og det har også fortjent sit ry for at være Asiens festhovedstad. Bortset fra sin smukke og vidtstrakte kystlinje, er Patong Beach kendt for sit livlige natteliv.

2. Karon / Karon Noi Beach
Beliggende på Phukets vestkyst er Karon og Karon Noi de næst mest udviklede strande ud for Patong. Her er der masser af indkvartering og spisesteder, og synet af solnedgangen ved Karon er simpelthen fantastisk.

3. Cape Panwa Beach
Beliggende syd for Phuket by, er Cape Panwa Beach stort set uberørt. Herfra vil du have udsigt til frodige bakker, mangrover og sandede bugter – alt dette kan du kan nyde i ro og mag væk fra mængden. Denne strand er også hjemsted for Phukets akvarium.

4. Bang Thao eller Laguna Beach
Beliggende på den nordvestlige side af Phuket, er Bang Thao eller Laguna Beach en stor, åben bugt med en af de længste strande i området.

5. Laem Sing
Groft oversat til Løvens Punkt er Laem Sing beliggende mellem Kamala og Surin Beach. Med sin lille, svungne bugt og sine skovbevoksede skrænter, tilbyder Laem Sing en af de smukkeste udsigter i Thailand.

6. Nai Han og Ao Sen Beach
Placeret på den sydligste spids af Phuket tilbyder disse to strande Phromthep Cape som et højdepunkt og især udsigten ved Sunset Point.

7. Rawai, Laem Ka og Mittraphap Beach
For dem, der gerne vil holde picnic på stranden, er disse tre strande – især Rawai – populære steder. Det er også hjemsted for Phukets strandskalsmuseum.

8. Jungle Beach
Lokalt kendt som Ao Sane Beach kan Jungle Beach nås via en markvej, der løber gennem et parkeringsanlæg ved en lokal yachtklub i Nai Harn.

9. Mai Khao Beach
Hvis du er på vej mod Phukets vestkyst, så sørg for at besøge Mai Kaho Beach – det er en rigtig ø-flugt, hvor du kan slappe af i en hængekøje efter at have nydt en dukkert i det blå hav.

10. Kamala Beach
Er du blandt rejsende, der ønsker at være væk fra mængden, så sørg for at besøge Kamala Beach, som ligger på Phukets vestkyst. Af højdepunkter for sightseeing kan nævnes Fantasea Show og det buddhistiske tempel, som du kan besøge, når du udforsker den sydlige ende af Kamala.

Der er et par andre strande og masser af små øer beliggende mellem Phuket og Krabi-provinsen. Selv hvis du opholder dig i Phuket et par uger eller deromkring, vil du sandsynligvis ikke være i stand til at nå at udtømme de snesevis af muligheder, der er at udforske i hver en krog og sprække.