Bornholm

Date Added: september 28, 2008

Author: billigerejsernu.dk

Bornholm er et af de mest eksotiske steder man kan tage hen i Danmark, øen har noget som ikke findes andre steder i Danmark; klipper. Øen byder på en helt unik natur, så man faktisk nogle gange tror man er i sydeuropa, der er fredfyldte skove og kilometerlange hvide sandstrande. Der er fine vandrestier langs vandet på klipperne, som er noget af det smukkeste. Gode golfbaner, gourmet restauranter, hyggelige byer, små fiskerlejer, og hos øens rejsearrangører finder du et rigt udvalg af gode ideer til din ferie på Bornholm. Hvad enten du rejser med eller uden børn. Ønsker at bo på hotel, i ferielejlighed, i sommerhus eller på campingplads er der rig lejlighed for det.

Hvis du tager der over med bil er det smartest at køre til Ystad i Sverige og derfra over med hurtig-færgen, det kan dog blive ret dyrt. Derfor skal du bestille din billet i god tid og få det der hedder rød billet hos bornholmstrafikken, det er væsentligt billigere og det gør det endnu billigere hvis du tager afsted i lavsæsonen.

Noget af det der gør, at Bornholm skiller sig ud er; at der en sans for kvalitet både inden for madkunst, men også inden for brugskunst.

Hvis vi starter ved Rønne, som er den største by på Bornholm og man er sulten, skal man ikke gå hen på torvet, hvis man interesserer sig for hvad man spiser. Derimod skal man bare gå lidt længere ned af gågaden så kommer man til et lille torv, hvor der er den lækreste lille sandwich bar med friskpresset juice. Lige ved siden af er der en lille cafe, hvor man kan få en god kop kaffe og nogle dejlige kager. Ved siden af har Poul Pava også sit galleri, hvis man synes hans malerier er sjove.

Snogebæk, som er en lille by på østkysten, har en rigtig god chokoladebutik, som de selv laver, her er de bedste flødeboller man kan forestille sig. I byen finder man også Boisen is, som er et lille ismærke der laver meget lækker økologisk is.

Svaneke, som ligger på nordøstkysten, har rigtig mange gode steder, der er bl.a. en is café, som er forholdsvis ny, endnu en chokoladebutik, bolsjefabrik og et øl bryggeri, hvor de berømte Bornholmer øl bliver lavet.

Gudhjem, som ligger på nordkysten, har et karamel kogeri, som sælger de bedste karameller, der ikke sidde fast i tænderne og smager af rigtig fløde, der er et yndigt pandekagehus, og nogle super gode restauranter.

Desuden er der nogle rigtig fine glaspusterier rundt omkring, og et godt kunstmuseum.

Der er mange flere gode steder, men man skal næsten selv køre rundt og udforske øen, det tager kun en halv time at køre fra den ene ende til den anden. Det kan kun blive en god ferie, hvis man ved hvor man skal tage hen.

Du kan gå ind på http://billigerejsernu.dk og finde en feriebolig på Bornholm.

Eller gå ind på http://rejseartikler.blogspot.com og læs flere rejseartikler.