Mallorcas byer – Alcudia

Date Added: april 11, 2012

Author: Maja Tand

Byen Alcudia putter langs den sydlige del af bugten Pollensa og bag bjergrige forageren.

Ud over selve byen er de små resorts og områder af Barcares, Mal Pas, Bonaire, Coll Baix og Alcanada, sidstnævnte en stille forlængelse af Puerto Alcudia. Alcudia er en historisk by med romerske, byzantinske og mauriske indflydelse, og det tager sit navn fra det arabiske ord for “bakken”.

Strande i Alcudia: 7/10

Alcudia by som sådan har ikke nogen strand, men mod nord er de områder af Marina, Barcares og Mal Pas. Strandene her varierer i størrelse og sandiness. Generelt du finde bugter, som er mere stille end havnens stranden. Cala San Pedro på Mal Pas er et godt eksempel. Rocky her omkring, og nogle dele, som Bonaire, har ingen strand at tale om. Marina er langt mere udsat, da det er på bugten Pollensa. Det er meget populært med kite-surfere. Bonaire er en god center for vandsport, og det kan prale med sin egen lille marina.

Billeje Mallorca Lufthavn

Barer / natteliv i Alcudia: 6/10

Må ikke forvente at rave i Alcudia by, men der er mange barer og caféer åbent til ganske sent. Meget mere mallorcanske / spansk end i havnen, men der er nogle, der er britisk-løb som La Sala, overfor rådhuset. Mange “streger” dobbelt så meget som restauranter / cafeterier. Der er et par af de britiske barer i Morer Vermell mod nord.

Restauranter i Alcudia: 9/10

Stort set mallorcanske / spansk / Middelhavet, Alcudia har nogle virkelig førsteklasses restauranter, og der har været en mærkbar bevægelse up-market. Mindre samlede mangfoldighed end i havnen, ikke en kinesisk i sigte! Men der er en thailandsk restaurant.