Route 66 med bil eller motorcykel

Date Added: maj 3, 2010

Author: Didrich Haugskott-Westgård

Normal 0 21 false false false NO-BOK X-NONE X-NONE

Route 66 har vel alle hørt om? Mange drømmer om at køre denne rute i en cabriolet, med vind i håret og solen i ansigtet. Men for mange forbliver drømmen kun en drøm. – Noget de fleste ikke ved, er at strækningen ikke eksisterer længere! Men vil du have den gode følelse, findes der stadig et lille håb for dig – det kræver rigtig nok et lille stykke detektivarbejde for at finde disse strækninger.


Skal du feriere i USA og ønsker at opleve mere end bycentrum, gælder det at finde et biludlejningsfirma. Amerika er tredive gange større end Norge, og for at tage sig frem på den nemmeste måde, har yankeerne bygget en masse lige strækninger som strækker sig på kryds og tværs, frem og tilbage gennem hele landet. En af disse strækninger som de fleste har hørt navnet på, er Route 66. Drømmene om at få cruise strækningen i bil eller motorcykel er mange, men kundskaben om at hele strækningen ikke længere eksisterer, er lille.

Historien om vejen

Vejen kom til den ellevte november 1926, og var den gang en af de første amerikanske motorveje. I begyndelsen manglede vejen vejafmærkning, men disse begyndte at dukke op det påfølgende år. Route 66 strakte sig hovedsageligt fra Chicago til Los Angeles gennem Missouri, Kansas, Oklahoma, Texas, New Mexico, Arizona og dele af Californien. Vejens totale længde var omtrent 3940 km, og den mydeomspundne rute er blevet nævnt i mange forskellige sange og film. Den sidste omtale er fra 2006, den gang i Pixars ”Biler”.

Route 66 blev udviklet en hel del i sin tid – som ændret vejens løb, og med det dens længde.

En af ændringerne flyttede for eksempel det vestre endepunkt fra Barstow til Santa Monica. Vejen har til og med haft en historisk vigtig betydning for USA, eftersom den fungerede som en vejviser ved den indenrigs migration der viste ca 200 000 mennesker vejen ud af depressionen midt i USA, til det blomstrende vesten og Californien i trediverne.

Officielt blev Route 66 fjernet fra USHS (United States Highway System) i 1985 – vejen havde da blevet erstattet av USA’s nye ”Interstate Highway System”. Dele av Route 66 som passerede Arizona, New Mexico, Missouri og Illinois er bevaret, og findes i dag under navnet ”Historic Route 66”. Der kræves dog en del detektivarbejde for den ukendte for at følge sporet, men det er det værd – dele af Amerika lever stadig på om- og småveje med en del historiske skilte og mærker bevaret fra tidligere tider.

Hav en hyggelig Route 66 ferie, og held og lykke i din søgen efter vejen og alle dens attributter!

Om Holiday autos

holiday autos tilbyder billig online billeje i hele verden. Biludlejning med fantastiske priser på 4000 destinationer i bl.a. USA, Australien og hele Europa.