Steder at besøge i Tyrkiet

Date Added: juni 25, 2010

Author: Nina Jensen

Turister, der tager til Tyrkiet, vil blive imponeret af de gamle, historiske strukturer, som er velbevarede inden for dets grænser. Det giver turisterne en mulighed for at gå i fodsporene af de mennesker, som grundlagde den moderne civilisation. Det er også et godt sted at nyde Middelhavets klima og strande, og så byder Tyrkiet også på spænding for de shoppeglade og dem, der er på jagt efter at gøre en god handel.

I den antikke by Istanbul ligger Den Blå Moské, som tårner over byen. Det er et central sted for besøgende, der ønsker at vide mere om den tyrkiske arv. Arkitekturen i moskéen er storslået, når den ses indefra. Det er stadig en aktiv moské, og turister bliver bedt om at vise hensyn til de bedende under af deres bøn. Under sit ophold i Istanbul, bør turisten også besøge Topkapi Palace på Seraillets Point. Slottet var bolig for de tidlige sultaner i det osmanniske imperium. Forhistoriske håndskrifter kan ses blandt museets genstande. De antikke, kongelige skatte er også tilgængelige for de besøgende at forundres ved. Haremmet er et sted turister ikke må gå glip af.

Den store basar i Istanbul er et paradis for handlende. Fine, håndlavede orientalske messingornamenter kan købes til langt under turistpriserne i Istanbul centrum. Oplev kunsten af at prutte om prisen på den traditionelle måde. De tyrkiske tæpper kan man også forhandle om. Antikviteter er også tilgængelige, men besøgende opfordres til at være ledsaget af en autoriseret guide for at nyde deres oplevelse. Små caféer tilbyder traditionel og autentisk tyrkisk kaffe, som er efterlignet verden over.

En aftensejltur langs Bosporusstrædet i Ankara anbefales til dem, der elsker lidt nostalgi på ferien. Færger giver turisterne mulighed for at se den berømte søvej, der deler Asien og Europa. Du kan se pragten ved Bosporusbroen, når det hele er tændt op i natten, mens du nyder middagen, der serveres som en del af en rejsepakke.

De bibelske og historiske byer i Efesos anbefales til dem, der elsker at se forhistoriske romerske civilisationer. De fleste af ruinerne er velbevarede. Anbefalede seværdigheder omfatter Fountain of Pollion, der menes at være bygget af en rig mand i år 97 før Kristi fødsel, og det berømte Celsus bibliotek. Biblioteket er en af de mere berømte ruiner i Efesos og stod som et monument for Gaius Julius Celsus Polemaeanus, den daværende guvernør i den asiatiske provins. Den gamle bygning menes at være bygget i år 117 efter Kristi fødsel. De arkitektoniskinteresserede turister vil få et førstehåndsindtryk af de smukt bevarede korintiske søjler, der stadig står foran monumentet.

Provinsen Antalya er stedet for besøgende, der elsker at se Tyrkiets forhistoriske monumenter, mens de nyder den varme strand ved Middelhavet. ‘Den Tyrkiske Riviera’ tilbyder spænding, eventyr og panoramaudsigt kombineret på ét sted. De smukke boulevarder er linjeret af palmer, og de roste marinaer stipler kystlinjen for at imødekomme yachts og sejlbåde. Internationale sports- og kulturarrangementer er konsekvent planlagt for at tiltrække turister til området. Besøgende anbefales at booke sig ind tidligt med deres rejseplanlæggere, før de besøger Antalya.

Tyrkiet byder på masser af oplevelser, husk at tale med de forskellige rejsebureauer, inden du booker din rejse. Så er du sikker på, hvilke tilbud de har i forhold til ekskursioner og udflugter.