Svømmeveste og redningsveste – Sådan finder du den rigtige vest

Date Added: april 25, 2012

Author: Webmayn

Den rette vest er vigtig for enhver der dyrker sejlsport. Havet kan være et farligt miljø, men med det rigtige udstyr kan du sikre dig mod uheld. Betragt redningsveste og svømmeveste som sikkerhedsselen i bilen. Er uheldet ude og du falder i vandet, kan en vest vise sig at gøre underværker og tilmed redde dit liv.

Forskellen på veste

Overordnet set, kan man dele veste op i 3 forskellige typer. Dette er redningsveste, svømmeveste og oppustelige veste.

En redningsvest er velegnet, hvis du har behov for at holde dig oven vande. Den har nemlig en krave, der sørger for at du ikke synker til bunds hvis du skulle gå hen og blive bevidstløs.

Svømmeveste er perfekt for dig, som vil bevæge sig fri rundt i vandet. Modsat redningsvesten, har en svømme vest ingen krave og bør af denne grund også anbefales til allerede rutinerede sejlere.

For dig der helst ikke vil kunne mærke at du bærer en vest, er den oppustelige vest et godt alternativ. Rent kvalitetsmæssigt er den dog ikke lige så stærkt som en rednings- eller svømmevest, og skal derfor efterses løbende.

Det bedste valg
For dig der dyrker sejlsport vil du gøre dig klog i, at købe en svømmevest. Svømmeveste vil du opleve som den mest behagelige vest, hvor du kan røre dig bedst muligt mens du dyrker din sport. Der er mange steder hvor du kan finde en svømmeveste af høj kvalitet, til en lav pris. Husk, at du kun bør benytte dig af en svømmevest hvis du i forvejen er en øvet og erfaren svømmer.