Sådan får du en billig skiferie

Date Added: september 22, 2015

Author: Jonas Jørgensen

Derfor er der mange, der kun prioriterer at rejse om sommeren for at få den rette portion sol og sommer. Dermed er der også mange, der snyder sig selv for den fantastiske oplevelse, det er at tage på skiferie. Man skal huske på, at kvalitetstid med familien ikke kun er noget, der er forbeholdt sommeren, når man tager sydpå, men skal også huske at få den rette portion kvalitetstid med familien om vinteren. Julen er især en god mulighed for kvalitetstid, men som vi jo alle ved, så ender den tid ofte med at blive næsten ligeså stressende, eller måske endnu mere stressende, end en travl arbejdsdag på jobbet. Derfor kan man hurtigt trænge til en ferie om vinteren, hvor der er tid til at finde den rette kvalitetstid.


Jo, det er dyrt at rejse, i hvert fald dyrere end bare at blive hjemme, men man trænger jo også til at få noget på opleveren, og det får man helt garanteret, hvis man tager på skiferie. Og hvem gider det danske vintervejr med slud og sjask. Hvorfor ikke hellere noget med masser af sne og masser af sol og masser af frisk luft?
Og det kan faktisk lade sig gøre at komme af sted til en billig penge og gøre sin skirejse billig, hvis bare man tager nogle forholdsregler, når man bestiller sin rejse.
Det første gode råd er, at man skal være hurtigt ude for at finde nogle billige rejser fra rejsebureauerne. Skirejsebureauerne vil rigtig gerne sælge en masse rejser så tidligt som muligt så de kan se, hvor store deres bestillinger på hotel og busser osv. skal være. Derfor har skirejsebureauerne ofte nogle gode tilbud og ”book tidligt”-rabatter på rejser.
Men hvad så, hvis du ikke var tidligt ude for at bestille rejsen? Er der så ingen mulighed for at komme nogenlunde billigt af sted? Jo, det er der da! Men så skal du have lidt tålmodighed og vente til sidste øjeblik for at få fat i en af de mange afbudsrejser, som rejsebureauerne uundgåeligt har nogle af. De har altid overskud af rejser, og der kan det betale sig at lede grundigt efter et godt tilbud på nettet.

Vær bevidst om dine valg og gør din skirejse billig

Hvis man skal gøre sin skirejse billig, så handler det om at være bevidst om de valg, som man træffer, når man skal til at bestille sin rejse. Hvor skal rejsen gå til? Hvor skal hotellet ligge i forhold til løjperne? Hvilken kvalitet/hvor mange stjerner skal hotellet have? Hvor lang skal skirejsen være? Ja, valgene, som man skal træffe, er altså mange.
Det er en god idé at lade være med at rejse midt inde i højsæsonen, da der jo er kamp om hotelværelserne på den tid, fordi de fleste vil af sted, når de har fri, og det vil sige, at der er rigtig mange, der tager af sted i skolernes vinterferie, som ligger i uge 7. Man skal dog også regne med, at priserne ikke er helt billige i ugerne omkring uge 7. Hvis man skal rejse uden for højsæsonen, så skal man gøre det enten i de fire første uger i året, eller også skal man vente til ca. uge 10 eller 11. Er man villig til at rejse uden for højsæson, så er der gode muligheder for at spare penge på sin rejse.
Det kan i den grad også betale sig at kigge bort fra de store rejsebureauer og vælge et mindre skirejsebureau. Ulemperne ved dette er ofte, at disse rejser ikke er inklusiv skiguide og transport skal man ofte selv stå for, og det samme vedrørende liftkort. Men har man mod på at klare dette selv, så kan man altså spare de penge, der ellers ville gå til rejsebureauet for den umage, som de gør, som du faktisk skal kan gøre. Hvis du stiller krav om, at rejsen bare er klappet og klar, så skal du nok ikke regne med en stor besparelse, når du bestiller din skiferie.


En billigere rejse hænger sammen med større personligt engagement i at planlægge det hele. Kan du leve med dette, hvor du som oftest separat skal bestille transport og indkvatering og andre praktiske ting, jamen så er der ikke noget i vejen for, at du kan spare gode penge og gøre din skirejse billig. Det handler også om at finde noget billigt skitøj, for eksempel ved at købe det året før, og det handler måske også om, at man ikke lige kommer til at bo på toppen af bjerget, men at man kommer til at bo nede i dalen. Men mulighederne er mange, så det er bare med at komme i gang.