Sommer og sol og bilferie

Date Added: maj 18, 2018

Author:

Hvad skal du i sommerferien? Sommeren nærmer sig med hastige skridt, og hvis du ikke allerede har fundet ud af, hvad du skal, er det vist ved at være på tide, så sommeren ikke er forsvundet, før du har holdt ferie.

 

Hvor ska’ vi hen du?

Hvad er du til? Er du til sydens sol og store palmer og drinks ved vandkanten, eller er du mere til storbyferier og shopping eller hvad med for eksempel hike i bjergene med vandretaske på ryggen og vandresko på fødderne?

Er der intet af det, der er dig – eller er det hele måske, så det er svært at vælge?

Måske du har tid i din ferie til at gøre lidt forskelligt, men hvis du ikke har – og selv hvis du har – skal du jo vælge, hvad det skal være.

Her kommer et måske crazy forslag: Hvad med at tage på bilferie?

 

Bilferie – road trip

Bilferie! Nej fy for pokker, tænker du måske. Det lyder dælme kedeligt. Men hvad så hvis vi kalder det road trip, kunne du så være solgt på det?

Pointen er egentlig bare, at du har en bil – måske en eller anden form for campingvogn – og så kører du ud i det blå. Du kan have planlagt din vej på forhånd, eller du kan bare se, hvor vejene fører dig hen; det er op til dig.

En bilferie eller et road trip kan være en rigtig god måde at holde ferie på. Bare pak bilen med hvad end du nu kan få brug for (husk slik og drikkevarer), og så tag familie eller venner med ud i verden og få en på opleveren.

 

Hvis bilturen bliver kedelig

Man kan godt komme til at sidde rigtig længe i bilen, når man tager afsted på denne måde. Det kan godt blive lidt kedeligt i længden, og derfor bør man have planlagt nogle sjove ting, man kan lave, inden man tager afsted.

Man kan selvfølgelig altid høre musik, og hvad med en spændende lydbog – med en god historie kommer man langt uden at lægge mærke til, at man har ondt i bagdelen.

Man kan også læse en bog – vel at mærke kun dem, der ikke kører. Og så kan man lege lege og spille spil.

Har alle ikke prøvet at lege lege, når de kører i bil? Hvis ikke, eller hvis I bare har brug for inspiration, er der masser af gode ideer rundt om på nettet – for eksempel her.

Spil: Der findes også et hav af spil, der er gode at have med, når man er på farten. Bilen er måske ikke lige til de store brætspil, men der findes masser af andre, som kan være rigtig sjove, og som kan få 100 kilometers motorvej til at føles som det halve – bare slå det op på nettet.

 

Husk bilforsikringen

Når du tager afsted på den måde, er det vigtigt, at du har styr på sådan noget som forsikringer – heriblandt bilforsikring.

Det er heldigvis ikke så svært at finde en god og billig bilforsikring, så der er tjek på det, hvis uheldet skulle være ude.