Top 10 over grunde til at besøge Mallorca, Spanien

Date Added: juni 22, 2010

Author: Henning Madsen

Mallorca er den største ø tilhørende Spanien. Øen er en populær destination for turister på grund af dens middelhavsklima. Ved siden af de venlige mallorcanere og deres overdådige mad er følgende top 10 over grunde til at besøge Mallorca:

1. Stranden – Hele øen kan betragtes som et stort strandferiested, og turister flokkes til kysterne for at slappe af og have det sjovt. Velsignet med et varmt og fugtigt klima det meste af året tilbyder Mallorca førsteklasses strandhoteller såsom Cala Mayor, Puerto de Andrax, Portals Nous, Palma Nova og Magaluf.

2. Palma Katedralen – Den gotisk designede Palma Katedrals rige historie vil være en unik oplevelse for dem, der elsker inspirerende, arkitektonisk design. Den er beliggende i strandpromenaden og plejede at være en demonstration af de mallorcanske kristnes vælde.

3. Palau de L’Almundaina
– Palau de L’Almundaina, der før var en arabisk fæstning, blev omdannet til at huse Mallorcas kongelige i det 13. århundrede. Slottet ligger i Plaza Reina og er omgivet af en have i maurisk stil med sportslige springvand. Det giver en panoramisk udsigt over havnen. De spanske kongelige bruger lejlighedsvis slottet til officielle arrangementer.

4. Bymurene – Mallorcas historiske bymure blev bygget for at forsvare og beskytte øen mod angriberne. Den har gallerier øverst. Den monumentale mur har en gangbro, som er populær hos turister. Byen og katedralerne kan ses fra dette sted.

5. The Bany Arab – Badene fra det 10. århundrede er den eneste tilbageværende påmindelse om den engang store arabiske by Medina Mayurqa. De bade ligner dem, der findes i de islamiske byer. Tepidariet omfatter en kuppel i form af en halv appelsin med 25 runde skafter til sollys støttet af et dusin søjler.

6. La Reserva – Beliggende i Puig de Galatzos skråninger nær landsbyen Puigpunyent er dette naturreservat ofte identificeret som “Mallorcas paradis”. De 3 km lange spor af stier fører til Mallorcas bjerglandskab på under to timer. Vandfald og kilder, oliventræer og trækulsbrændeovne ses langs de naturskønne gangstier.

7. La Dragonera Natural Park – Den ubeboede ø ved Mallorcas vestlige spids er seks kilometer lang og kronet med et gammelt vagttårn. Turister kan have en fredelig gåtur langs øens strande og skråninger og nyde naturens vidundere.

8. Aqualandia – Vandparken er et godt sted at have det sjovt og nyde vandet. Parken omfatter en swimmingpool, en eventyrlegeplads, minigolf og et voksfigurmuseum. Den er ideel til at tilbringe kvalitetstid med hele familien.

9. Mallorca Museum – Mallorca har en rig og blandet kultur og tilbyder med de gennemførte museer og gallerier sine gæster et glimt af sin tidligere historie. Mallorca Museum skiller sig ud som værende en af kronefavoritterne. Det er beliggende tæt ved Mallorca Katedralen, der indeholder forhistoriske kulturgenstande, uvurderligt, maurisk keramik og barokmalerier. Museet menes at være det bedste museum på de baleariske øer.

10. Nattelivet – Når natten nærmer sig, tilbyder Mallorca et natteliv for alle. Det er et af de mest foretrukne feststeder for de rige og berømte. Hele øen har natklubber og festhaller i verdensklasse, som er i stand til at tilbyde noget for enhver besøgendes unikke smag. Respekterede og berømte natteaktiviteter omfatter blandt andet Pirates Adventure (Els Pirates), CM Planet Dance, Titos, Pacha’s, Banana Joe’s, Car Wash, School Disco, Poco Loco, Venue og Boomerang’s.