Acai bærret

Date Added: september 11, 2009

Author: Rune

Acai bærret tilhøre kategorien af de såkaldte “Superfoods” (fødevare som har et exceptionelt højt indhold af antioxidant), hvor bærret ligger i toppen af denne kategori i dag. I USA har bærret vundet popularitet, også blandt de kendte. Oprah Winfrey skriver rosende ord om acaibærret på sin blog, og Brad Pitt skulle efter sigende have tabte sig, før indspilningen af filmen “Burn After Reading”, ved indtagelse af acaibær extract.

Acaibærret har verdens højest naturlige forekomst af antioxidanter, blandt andre anthocyaniner og E-vitamin. Antioxidant er det stof som beskytter mod virkningen af de “frie radikaler”, som har en skadelig indvirkning på det levende væv. Dette er en af årsagerne til at acaibærret bliver tillagt så mange positive egenskaber (Læs mere om antioxidant her..).

Derudover indeholder acai-bærret de sunde omega-3 fedtstoffer, som vi som regel får fra fisk, og omega-6, som vi får fra planteolier og nødder.

Der er blevet sagt meget om acaibær, blandt andet at barret skulle have stor sundhedsfremmende virkning på kroppen, og mindske chancen for hjerte-kar sygdomme, kræft, alzheimer og mange andre kroniske sygdomme. Det er dog også blevet hævdet at acai-bærret egner sig som slankemiddel, hvilket dog betvivles af mange. Læs mere om acaibær her..