Arbejdshandsker: Betydningen For Sikkerheden I Industri Og Håndværk

Date Added: marts 5, 2012

Author: Torben Justesen

Egoisme og grådighed er de elementer i menneskets natur, som ligger til grund for behov. Vi er altid utilfredse med de ting vi har, og vi ønsker altid mere. Overraskende nok har disse to elementer i vores natur hjulpet os til udvikling og til forbedring af vores liv. For at få tilfredsstillet sine behov, vil mennesket arbejde mere og forbruge mere, og som et resultat af disse behov vil produktionen øges. Således vil hele denne proces ultimativt styrke et lands økonomi. Men på det tidspunkt under denne proces, hvor befolkningens behov stiger, da skal virksomhederne øge deres produktion, og kun derved tilfredsstilles befolkningens behov. Ved udelukkende at anvende menneskelig arbejdskraft, er det ikke muligt for firmaerne at producere i store mængder, og det er årsagen til, at virksomhederne i stort omfang indfører et teknologisk produktionsapparat, og derved kan producere stor volumen i bedre kvalitet.

Risikoen for arbejdsulykker er øget i takt med implementering af den teknologiske maskinpark. Produkter som arbejdshandsker, sikkerhedssko og sikkerhedshjelme anvendes for at undgå risikoen for arbejdsulykker i produktionen. Handsker er det mest basale sikkerhedsudstyr i faktisk alle virksomheder, idet der er mange fordele ved at anvende dem.

Fordele ved at anvende handsker under arbejdet:

-> Den væsentligste fordel ved engangshandsker er den barriere de danner og således beskytter din hud mod infektion og de senere følger af infektion.

-> I hotel- og servicefag, kemisk industri og farmaceutisk industri er arbejdshandsker obligatoriske, idet de bade hindrer at medarbejdernes hænder opblødes af vand og kemi. I disse segmenter anvendes såvel engangshandsker og kemihandsker.

-> Da denne type handsker nu er tilgængelige i latex, læder, kombinationer af læder og bomuld m.m., anvendes de nu overalt og i alle segmenter.

-> Materialet der anvendes til nogle handsker i læder og kunststof er resistente overfor punktering og er særdeles slidstærke, og kan derfor anvendes i lang tid. Der opnås dermed god økonomi.

Gummihandsker/a> der anvendes i hoteller og medicinalindustri, er lette at tage på og lette at tage af, idet de er indercoatede og har stor fleksibilitet. Endvidere vil disse handsker ikke give anledning til allergi.

-> De vandtætte gummihandsker (latexhandsker og vinylhandsker) beskytter huden mod opblødning ved længere tids påvirkning af vand.

-> I dag anvendes engangshandsker i stort mål i mange virksomhedstyper. Handskerne er kosteffektive og sikrer en god hygiejne. De leveres i flere materialetyper, herunder latex, vinyl og nitril.

Forfatter:

Torben Maltha Justesen har arbejdet med sikkerhedsudstyr og førstehjælp i mere end 20 år. Handel med arbejdshandsker, herunder engangshandsker har været en central del af arbejdet i alle årene.