Kronologisk stigning af høreapparats priser.

Date Added: maj 17, 2011

Author: Pablo S

Der har været en utrolig udvikling af høreapparater i løbet af de sidste 150 år og produkterne til hjælp ved høretab har haft gavn af den videnskabelige udvikling, primært efter den industrielle revolution, der fandt sted i midten af det 19. århundrede. Det er ikke mærkeligt da vi har set en drastisk udvikling indenfor videnskab lige siden. Hvad der er interessant at bide mærke i er at høreapparater gik fra at være simple produkter til højteknologiske maskiner indenfor kort tid.

Priser for høreapparater var temmelig billige da de første produkter blev produceret i starten af det 19. århundrede. Dette er ikke så svært at fatte, da de første høreapparater var produceret af meget elementære materialer. Faktisk bestod de udelukkende af en slange samt et horn, der var sat fast i en af slagens mundinger. Patienten med høretab behøvede bare at tage den anden ende af slangen op til øret og pege hornet i retning af kilden hvor lyden kom fra.

Det kæmpe gennembrud kom da Alexander Graham Bell var i stand til at forstærke lyd i elektronisk format til hans telefon. Hurtigt efter lykkedes det i 1886 Thomas Edison at producere en sender lavet af kulstof der gjorde det muligt for lyd at blive et elektonisk signal der bevæger sig gennem en ledning. Det elektroniske data blev derefter omdannet tilbage til lyd. Producenter af høreapperaterne udnyttede hutigt efter denne nye teknologi. Naturligvis øgedes prisen på høreapparater og ikke alle kunne betale denne nye teknologi.

Den industrielle revolution kom til undsætning igen. Masseproduktion blev normen og gjorde det muligt for produkter at blive produceret billigt. Prisen på høreapparater blev herefter billigere for den lavere klasse, på trods af det skulle det vise sig at teknologien bag høreapparater var i udviklingsstadiet og det skulle blive billigere og bedre.

Høreapparaterne var stadig temmelig enorme pga. batteriet. Det var upraktisk at holde høreapparatet hele tiden. Det efterfølgende gennembrud kom med transistoren, denne tillod høreapparater at optage mindre plads. I sidst i 1950’erne var prisen for høreapparater omkring $200 US Dollars.

Til sidst er vi kommet til den digitale tidsalder og de høreapparat produker vi kender idag. Høreapparaterne produceres mindre, så miniature at det næsten ikke ses. De er placeret bag øret og er næsten vægtløse og batterierne kan holde i mere end en uge uden genopladelse.

Prisen for et høreapparat varierer nu til dags fra land til land. Husk at få lavet en test hos en ørelæge inden du investerer i et høreapparat. Prisen inkluderer medicinsk behandling, øreundersøgelse, apparatet og placeringen samt rutinemæssige eftersyn. Prisklassen ligger et sted mellem £1000 og £4000 og afhænger i realiteten af hvilket høreapparat du er interesseret i. Der findes Lamboghini indenfor høreapparats mærke, såvel som mere ydmyge prisklasser.