Kalkuleret slankeprogram eller sund fornuft?

Date Added: januar 17, 2015

Author: Den Massesigende

Et nyt og begivenhedsrigt år 2015 går i gang og den gode danske sommer er lige om hjørnet og rejsekatalogerne flyver ind ad dørsprækken for at afføde tanker om ferie. Det nye år er en passende en lejlighed til at samle tankerne og få gjort noget ved sine drømme. Nogle begynder at motionere, mens nogle andre kaster sig over at smide nogle overflødige kilo.

Hvorfor vil du tabe dig?
Mange har prøvet at følge en faste, som kunne få dem til at smide mange kilo hurtigt. Dette blot for at opleve at de tog kiloerne på igen efter en måned. Men i køen af slankepiller, så findes der også en slankekur, som alt andet lige slet ikke kan kalde en slankekur, men nærmere en talmæssig indgangsvinkel til det at spise.
Lad os fokusere artiklen om de såkaldte kalorieberegnere, som arbejder med kalorie ind/ud beregninger. På baggrund af en række faktorer omkring din krop, fx alder etc. fastlægges dit daglige kaloriebehov. Dernæst fastlægges det forbrug af kalorier du skal have for at opnå et vægttab på fx 0,5 kilo om ugen. Lad os sige at du eksempelvis har behov for 2600 kalorier, så vil du typisk skulle spise 1990 kcal for at smide de ønskede kilo.

Kalorieberegning kræver at man registrerer alt din mad. Forstået på den måde at du indtaster det du fortærer på en tjeneste som kan tælle kalorierne for dig og få det sat i en oversigt, så du ikke mister dit overblik over dit kalorieforbrug. Det er vel også det største minus ved at tælle kalorier. Imodsætning til andre faster, så man spise alt, men det er bare ikke alt du må spise i store mængder. Kuren er helt almindelig sund fornuft, som reguleres af tal. Du erfarer desuden hurtigt, de ærgerlige kaloriebaskere du skal navigere udenom. Hvis vi nu siger at du fx har undladt morgenmad og vurderer at en lille cowboy toast og et lille glas æblejuice til middag er smart, så har man i én lille ombæring forbrugt to-tredje-dele af denne dags behov på et ikke særligt sundt eller mættende måltid.
Jeg har brugt en Kalorietæller online, der kan findes på netkalorien.dk.

Hvilken mad er godt , hvis man ser på det med kaloriebriller? Noget mad er ikke gode, når du dyrker kaloriekure. Du lærer hurtigt, de madtyper, som giver styrke og en fyldt fornemmelse i maven. Andre typer af mad, f.eks. kager, som desværre ikke er gode at spilde kalorier på.
Jeg har med tiden fulgt en række blogs om mad og erhvervet en masse fantastisk inspiration til kaloriefattig mad og nemme hverdagsretter, fx fra madling.dk.
Man kan ligeledes spendere tid på nogle af de kendte hjemmesider med opskrifter, og deri søge efter kaloriefattig.
I reglen er rodfrugter, lyst kød, alt fra havet og light madvarer gode madvarer, mens fx avokado og kartofler er grimme kaloriebaskere, som du skal spise med måde selvom disse råvarer i sig selv ikke er usunde.
Henad vejen lærer du at spise mere kaloriekorrekt og sådan bliver denne læring og spisevanerne blivende langt efter at du ikke længere gider tælle kalorierne.
Kan du snyde kroppen til en stærkere kalorie forbrænding?
Ja det kan du! Du kan bare løbe 4km., så har du rum i kaloriebudgettet til at smæske en kage i dig.
Af andre ting end konditionstræning, så er søvnmangel desuden en afgørende kernefaktor, af den årsag at din fedtforbrænding reguleres af stress og din forbrænding kan blive sænket. Din forbrændingsevne styres i døgnintervaller og styres af din søvnmangel.
Bemærk at der eksisterer en pulje af tips til at øge din fedtforbrænding. Fx er kaffe et godt krydderi til at booste din forbrænding. derudover vil én ½ liter vand med isklumpertom mave fra morgenstunden også gøre underværker. Du kan som lignende metode også tage en iskold afskyldning i havet. Linser har desudenogså nogle fordelagtige egenskaber til at øge fedtforbrænding. Spis også gerne med mange C-vitaminer fx hindbær.

Myter og fakta om efterforbrænding?
Begrebet efter-forbrænding oprinder fra den såkaldte ikke-oxiderende træning, hvor du træner med høj intensitet i blot få minutter ad gangen. Denne massive afviklingkort tid vil løfte stoffer i kroppen, der medfører at din kalorieforbrænding bliver ved flere timer efter træningen. Derfor er fx trappeløb en effektiv træningsmetode, hvis du fx kun kan nå at træne 16 minutter, mens langdistanceløb i sig selv er smart, når du har rigeligt tid til at få trænet. Det du bør være orienteret på er at de indledende 18 min træning desværre foranleder fedttab, så 15 min. løb er utilstrækkeligt til andet end at afvikle nogle af dagligdagens spiste kalorier af. Du skal alt sørge for at have høj intensitet og tage lyde af sidste års roskilde festival i ørerne og så give den max gas.