Stop med at tænke på mad og tab dig

Date Added: maj 4, 2014

Author: Feynman

Det kan være svært at lade vær med at tænke på mad, når man er i gang med at tabe sig. Mange mennesker har taget de fleste kilo på, fordi de har spist for meget og for usundt. Og når man så fra den ene dag til den anden skal i gang med at leve af en tiendedel af den mad, som man normalt plejede at spise, så er det klart, at ens tænker konstant vil være på at spise. Men hvis man kan vinde denne psykiske kamp, så er der gode muligheder for at komme igennem et vægttab.

Ofte falder mange mennesker eksempelvis i fælden og snyder om aftenen. Arbejdsdagen er overstået, børnene er puttet i seng, og man sidder og falder i staver til et eller andet kedeligt tv program. Det er ofte lige netop her, at mange mennesker begynder at tænke på slik, chips, sodavand, chokolade eller hvad der nu ellers kunne ligge ude i skuffen og gemme sig. Og når tanken først er kommet ind i hovedet, så er et svært at slippe den igen. Og så ender et stykke chokolade ofte med at blive til en hel plade.

Grunden til, at det ofte sker om aftenen, når vi ikke rigtig laver noget, er fordi vi ikke er stimuleret oppe i hjernen. På arbejdet eller i skolen er det ikke sikkert, du går og tænker på mad hele tiden. Men når man kommer hjem og ikke rigtig har noget at give sig til, så begynder tankerne at kredse omkring alt det lækre, man kunne køre indenbords. Og det er her, mange falder i desværre. Så hvis du gerne vil undgå at tænke på mad, og hvis du vil træne dig selv i at kunne udelukke mad fra dine tanker, så handler det om at være aktiveret og stimuleret i hjernen.

Hvad kan du selv gøre?
Hvis du eksempelvis er ude og træne, spiller computer, eller ser et nervepirrende afsnit af en serie, så er der store chancer for, du ikke tænker på mad. Når du står og giver den gas i fitnesscenteret, eller når du er i gang med at lave det ene headshot efter det andet i Counter Strike, så er du formodentlig så underholdt og aktiveret, at maden kommer i anden række. Men begynder du at kede dig, så kan munden meget hurtigt løbe i vand, og så er der ikke langt fra tanke til handling, når det gælder mad.

Så hvis du har problemer med de sene snacks, som sætter sig med det samme, så hold dig aktiveret. Find et computerspil, som du kan sidde og tæske løs i flere timer i streg uden at lægge mærke til tiden, begynd at spille guitar, gør huset rent eller find på noget andet, som kan holde din hjerne og hænder aktiveret. Lykkes det for dig, så er der gode chancer for, at du kan komme igennem de sene aftentimer, uden at gå i de forbudte slikskuffer, som du egentlig burde skille dig af med.

www.godslankekur.dk har vi flere gode tips til at holde vægten på den lette måde.