Hvad er halsbrand?

Date Added: juli 16, 2010

Author: Simon Konstantin

Halsbrand lyder måske som en mild medicinsk tilstand, der let kan afhjælpes ved brug af en naturlig kur eller medicin. Men i virkeligheden er dette ikke tilfældet. Der er meget mere til det, end hvad folk opfatter nu eller tidligere har troet.

Folk bør være på vagt, når halsbrand forekommer. For at være lægeligt korrekt, er halsbrand et af symptomerne på en sygdom kendt som tilbageløb af mavesyre. Når vi taler om halsbrand er det mest sandsynligt forbundet med tilbageløb af mavesyre. Men selvfølgelig er det ikke hver gang, at det er det. Halsbrand kan måske være et symptom på en anden sygdom, medicinsk tilstand eller dårligdom. At komme i besiddelse af de rigtige oplysninger om, hvad halsbrand er, at skaffe de tilgængelige lægemidler til at modsvare dets angreb og at tage andre forholdsregler i brug vil helt klart hjælpe en person, når denne form for tilstand forekommer.

For at lette forståelsen, er halsbrand kort sagt den brændende fornemmelse, en person føler, og som kommer fra maven og langsomt stiger op til den nederste del af brystet, så op til spiserøret og i sidste ende til halsen eller nakken. Dette er forårsaget af den syre, der er dannet lige inde i maven. Der er en masse tilfælde, der kan føre til, at syre hober sig op, men det almindelige er, at en person har en sygdom forårsaget af tilbageløb af mavesyre. Mennesker, der er tunge, folk, der elsker at sidde og hænge, eller krumme sig sammen eller ligge sig ned lige efter at have spist noget mad.

Så langt, så godt. Spørgsmålet er så, hvorvidt halsbrand skal behandles seriøst eller svagt. Svaret er enkelt, som alle andre milde symptomer eller sygdomme, kan halsbrand, hvis det efterlades ubehandlet, føre til komplikationer og i værste tilfælde være fatalt, hvis det ikke kureres. Der er tilfælde, hvor halsbrand kan vare et par uger og endda måneder. Hvis dette er tilfældet, er det stærkt anbefalet at søge lægehjælp, før tingene bliver endnu værre.

Der findes medicin såsom histamin H2, en standser, og en hæmmer af syre, kendt som proton-pumpen. Hvad disse to grundlæggende gør, er at frigive mere syre, hvilket gør, at maven producerer mindre syre. Men den almindelige medicin, som enhver person kan købe i håndkøb, er en antacidum. Dette fungerer som en neutralitet. Grundlæggende neutraliserer det tilstedeværelsen af syre inde i maven. De tre nævnte medikamenter anbefales ikke til de mennesker, der har lidt halsbrand, fordi de har en sygdom relateret til tilbageløb af mavesyre. Et lægemiddel ordineret af lægen må være at foretrække.

Alt i alt vil halsbrand føre til en persons følelse af en smule ubehag, en brændende fornemmelse lige midt i maven og brystet mod halsen. Det kan endda føre til andre symptomer såsom kronisk hoste, synkebesvær i forbindelse med mad og meget mere. I sandsynlighed er det bedst at være meget vagtsom, hvis halsbrand opstår, fordi du aldrig ved, om det er et symptom på en alvorlig sygdom, som kræver øjeblikkelig behandling med henblik på at blive kureret, hvis tingene ikke skal udvikle sig til det værre.