Kirurgisk behandling af grå stær

Date Added: juli 25, 2017

Author: Henrik

Kategori:

Her taler man dog ofte om de mere alvorlige sygdomme, men også mindre alvorlige sygdomme plager fra tid til anden danskerne. En af disse sygdomme, som er til stor gene for mange, er den grå stær. Der er ikke tale om en fugl i bestemt farve, men derimod en sygdom, som rammer øjnene ret så kraftigt. Den er skyld i kraftigt nedsat syn, delvist farveblindhed og at man bliver stærkt lysfølsom. Intet af dette lyder jo specielt tiltalende, men man kan dog heldigvis behandle denne sygdom i så effektiv en grad, at man kan komme tilbage til et ”nyt” syn, som hvis man aldrig havde fået sygdommen.

Sådan behandler man grå stær

Der bliver på årlig basis foretaget mange behandlinger af grå stær og selvom metoden kan variere fra sted til sted, så bliver det primært gjort kirurgisk. Det fungerer sådan, at man fjerner den del af øjet, som er skyld i, at man ikke kan se særlig godt, hvorefter man erstatter den med en kunstig del, som fungerer som ny.

Det kan på en måde svare til, at man får lavet et hul i en tand, hvor man så får det fyldt ud. Det fungerer fuldstændig lige som før, men det er stadig noget kunstigt, der sidder i øjet. Selve behandlingen tager ikke meget mere end omkring 25 minutter, hvor man får bedøvet den relevante del af øjet, hvorefter proceduren går i gang. Den foretages ofte på private klinikker, da metoden er så simpel.

Fordele ved kirurgisk behandling

Der er mange fordele ved at man vælger at behandle kirurgisk. Der er diskussioner om, hvorvidt man kan behandle uden at lave en operation, men man er sikker på, at en operation virker og giver gode resultater. Den største fordel er, at det kan fikses på meget kort tid. Det kræver ikke lange forløb og dyre behandlinger over flere år, men derimod bare en enkelt operation og så er problemet løst. Derudover er der naturligvis også den fordel, at det virker utroligt effektivt. Det kræver kun den ene operation og så er det fuldstændig ordnet, så man ikke behøver at få lavet yderligere operationer.

Kan man undgå en operation?

Der er dog nogle mennesker, som ikke har det så godt med operationer og det er da også ganske forståeligt, for tanken er måske ikke rar. Derfor har der også været spekulationer i, om man kan undlade at behandle grå stær. Man kan selvfølgelig godt bare lade stå til, men det kan ikke på nogen måde anbefales. Grå stær (Katarakt) udvikler sig kun i én retning og det er til det værre. Det betyder, at hvis ikke man behandler det, så ser man bare dårligere og dårligere og kan risikere permanent skade på øjet, da sygdommen kan udvikle sig til en mere alvorlig.