Kørekort til motorcykel er opdelt i tre klasser men har samme pris

Date Added: februar 1, 2016

Author: Jesper Nielsen

Man har lov til at køre bil, man er myndig og kan derfor tage hånd om sig selv.

Man må derfor i virkeligheden alt, og dog. For det viser sig, at hvis man kører motorcykel, da skal man være 24 år for at få et kørekort til en god pris og i kategori A, hvor man må køre alle motorcykler store som små.

Dette virker måske fjollet, når man er gammel nok til at stilling til, hvordan vores land skal udfolde sig, men man er ikke gammel nok til at køre en stor motorcykel. Det er ligesom i USA, hvor du er gammel nok til at stemme i en alder af 18 år, men du er ikke gammel nok til at tage ansvaret for at drikke alkohol.

Faktisk er kørekort til motorcykel opdelt i tre klasser, så du, når du er fyldt 18, kan få kørekort kategori A1, hvor man kan køre en lille motorcykel. I en alder af 20 år er man gammel nok til at få et kørekort i kategori A2, der giver dig ret til at køre en mellemstor motorcykel. Dog kan man som 22-årig få et stort motorcykel kørekort, altså et kørekort i kategori A, hvis du har haft det mellemstore kørekort i to år, altså fra da du havde lov til at tage det. Man kan altså sagtens få omdannet sit ene kørekort til et andet billigere end hvis man tog kørekortet om. Da kan man også nøjes med kun at tage en praktiskprøve.

Samme pris trods de kategoriseres forskelligt

På trods af at et kørekort i kategori A1 kun giver dig mulighed for at køre en motorcykel med max 11 kw eller en trehjulet motorcykel med 15 kw, mens kørekort i kategori A2 berettiger dig til at kunne køre motorcykel med max 35 kw og evt. sidevogn.

Begge disse koster det samme som et kørekort i kategori A, der altså gør det muligt at køre alle slags motorcykler. Alle tre kørekort koster omkring 8500. Man skal udover dette også betale for billede til kørekort, lægeerklæring, teori- og køreprøve og eventuelt førstehjælpsbevis. Og så er der selvfølgelig de ekstra køretimer.

Mens alle motorcykel kørekortene koster det samme, så koster et knallert kørekort næsten ingen penge. Hvis man herudover også ønsker at kunne køre med sidevogn, da skal man have ekstraundervisning, der gerne kommer til at koste 850 ekstra kroner. Dog kan man hæve sit ene kørekort til et andet uden større problemer, men dette koster stadig. Overvejelserne går så på om hvorvidt det kan svare sig at tage sit tilbud på kørekort hos Refrezo allerede som 18-årig, hvis man ønsker kørekort til store motorcykler.