Derfor bør du vælge kabel-tv

Date Added: juli 12, 2010

Author: Simon Konstantin

Kabel-tv er et system, der giver tv til forbrugerne ved hjælp af radiosignaler, der overføres via forskellige fiberoptiske kabler i stedet for gennem luftbaserede radiofrekvenser, som kræver en tv-antenne – eller i hvert fald gjorde det indtil for nylig. Forkortelsen CATV bliver for det meste anvendt som en forkortelse for kabel-tv. Til at starte med betød denne forkortelse fællesantenne (Community Antenna), hvilket stammer fra oprindelsen af kablet i 1984.

Lige nu er kabelfjernsyn mest udbredt i Nordamerika, Europa, Australien og Østasien, selvom det er til stede i mange andre lande også. Denne særlige form for tv har haft meget lidt succes i Afrika, da det ikke er særligt omkostningseffektivt at lægge så mange kabler i disse tyndt befolkede områder. For det meste bruges der trådløse kabelsignaler i den afrikanske region.

Brug af denne form for metode til at se fjernsyn tillader forskellige udbydere af kabelfjernsyn straks at overføre deres tjenesteydelser direkte ind i dit hus. Dette giver mulighed for større komfort end ved satellit-tv.

Sagens kerne er, at du med satellit-tv er nødt til at sørge for, at din parabol vender i den helt rigtige retning på det helt rigtige sted for at få nogen form for signal. Med kabelfjernsyn er det eneste, du skal gøre, at tilslutte et kabel i væggen og derefter slutte kablet til dit tv. Dette tillader kabeludbyderen at være direkte forbundet med dit hjem på næsten alle tidspunkter.

Dette er selvfølgelig med undtagelse af, når du ikke er i stand til at betale din regning. Hvis du ikke er i stand til at betale din kabelregning, vil tjenesteyderne fra deres kontor kunne slukke for din modtagelse.

Det eneste dårlige ved kablet er, at det på grund af sin installationsmåde er nemt at stjæle. Alt man skal gøre for at stjæle kablet er sætte en koaksial på det rigtige sted. Dog undersøger udbyderne lejlighedsvis gaderne for uautoriseret kabeladgang.

For det meste kommer denne direkte forbindelse sammen med muligheden for en boks, der indeholder flere tjenester. Disse bokse indeholder normalt flere kanaler og noget i retning af en ordrefunktion, der giver en vis mængde af interaktivitet. Koaksialkabler tillader bidirektional transport af disse signaler samt transmission af større datamængder.

Kabelsignaler bruger kun en lille del af båndbredden, der er til rådighed i løbet af de koaksiale linjer. Dette efterlader en stor plads til andre tjenester. Det kan blandt andet omfatte både adgang til internet- og telefon. Når det kommer til kabeludbydere, leverer de sædvanligvis en mulighed for disse adgange.

Næsten alle kabeludbydere giver også mulighed for at få tjenester til internettet og/eller telefonen. Disse er også underlagt de samme regler som tjenester ved kabel tv. For det meste tilbyder disse udbydere også en bundtpakke, som giver dig mulighed for at få alle tre af disse tjenester til en rabatpris. Hvis du ønsker en bekvemt måde at have internet, telefon og tv på, bør du vælge kabelfjernsyn.