Forskelle mellem kabel-tv og satellit-tv

Date Added: juli 5, 2010

Author: Simon Konstantin

Kabel-tv og satellit-tv er begge populære medier, der anvendes til at transmittere tv. Hvordan adskiller de sig så fra hinanden? Satellit-tv består af en parabolantenne og en satellit. Disse to instanser overfører signaler, som bliver til tv-programmer. Kabel-tv er et system, der sender tv-kanaler til dit hus via radiosignaler. Radiosignalerne sendes til dit fjernsyn via kabler eller faste, optiske fibre.

Tilgængeligheden af kanaler og deres billedkvalitet
Satellit-tv har mange flere kanaler i forhold til kabel-tv. Det førstnævnte tilbyder pakker af kanaler, som kan vælges af dig i henhold til dine præferencer. Disse pakker er ikke tilgængelige i sidstnævnte. Men kabel-tv har til gengæld en masse af de lokale kanaler, som satellit-tv ikke tilbyder.

Satellit-tv bruger en digital teknologi, hvorimod kabel-tv i vid udstrækning stadig er baseret på analogteknologi. Dette har indflydelse på den klarhed, kanalerne vises i. Ved satellit-tv er klarheden meget overlegen sammenlignet med satellit-tv.

Omkostningseffektivitet og dækning
Satellit-tv kræver en parabol og en modtager, og prisen for dette er en tand dyrere. Kabel-tv kræver kun en kabelboks for at tilslutte kablet til dit tv. Men de månedlige priser på et abonnement til satellit-tv er forholdsvis lavere end priserne på et abonnement til kabel-tv. Satellit-tv tilbyder også flere kanaler til lavere omkostninger i forhold til kabel-tv, som giver færre kanaler til samme pris. Det koster ikke noget at få installeret satellit-tv. Det gør det til gengæld i forbindelse med kabel-tv. Her er der for det meste en betaling involveret ved installationen af kablerne. Samlet set viser satellit-tv sig at være mere omkostningseffektivt.

Satellit-tv kan nå ud næsten alle steder, hvor en parabol kan monteres. Men kabel-tv er kun tilgængelig i de områder, hvor der er mulighed for kabelnetværk, hvilket er en stor begrænsning sammenlignet med satellit-tv.

Egenskaber
Som tingene ser ud i dag, spiller egenskaberne en vital rolle for, hvilket fjernsyn forbrugeren vælger at købe. Din præference ville sandsynligvis være at have et netværk, der giver dig en bred vifte af egenskaber. Kabel-tv har en meget begrænset vifte af interaktive funktioner. Der, hvor satellit-tv adskiller sig mest fra kabel-tv, er ved muligheden for HD Digital Video Recorder (DVR). Denne egenskab gør dig i stand til via en fjernbetjening at holde pause, optage, spole tilbage og starte forfra, når du ser live tv. Du kan også betale for at se film under afslappede forhold hjemme i din stue.

Pålidelighed og kundetilfredshed
De fleste af dem, der abonnerer på kabel tv, er skuffede over de begrænsede kanalpladser, der er til rådighed, den dårlige service, de oplever, og den høje vedligeholdelsesregning, de modtager. Satellit-tv har opnået en langt større kundebase på grund af den høje service, der tilbydes. Hver dag skifter flere og flere abonnenter fra netværk via kabel-tv til netværk med satellit-tv.