Hvad er HDTV?

Date Added: juni 30, 2010

Author: Simon Konstantin

High Definition Television (HDTV) henviser til et tv-system, der har en betydeligt højere opløsning i forhold til de øvrige eksisterende Standard Definition TV (SDTV). High Definition Television har en opløsning på 720p og 1080i.

720 linjer af horisontalt opløsning tilbydes med progressiv skanning af 720p opløsning. Den progressive skanning viser, at hver linje bliver genopfrisket i hver billedopdatering.

1080 linjer af vandret opløsning udbydes med sammenfletning af 1080i opløsning. Sammenfletningen viser, at hver anden linje bliver opdateret i hver billedopdatering.

Lyd- og videokvalitet er langt mere overlegen i forhold til de konventionelle fjernsyn. HDTV sæt leveres i LCD eller Plasma modeller. HDTV kan give dig bedre spiloplevelse, da alle dets elementer vises dramatisk.

Skærmindeks ved HDTV
Skærmindekset ved HDTV er 16:9, som er det samme, som det man ellers finder på biografskærme. Så HDTV giver dig mulighed for at opleve og se film i dit hjem i stedet for at gå i biografen. HDTV skærer heller ikke siderne af film og programmer. Hele billedet passer ind i din HDTV skærm, uden at du er nødt til at se på de sorte bjælker for oven og for neden.

Udgifter til HDTV
HDTV har et højere prisniveau sammenlignet med SDTV. Prisen stiger med størrelsen af tv. Udbyderne af kabel-tv og satellit-tv opkræver endda et ekstra gebyr for HD programmering. Men til gengæld er du garanteret den sprødhed og klarhed, som billedet vises i HDTV. Så det er virkelig alle pengene værd. Hvilket fjernsyn der er det gode valg, afhænger udelukkende af dig og af, hvad du leder efter i et fjernsyn.

HDTV med digital lyd
HDTV modtager og gengiver Dolby Digital lyd. Denne form for fjernsyn kan producere 5,1 uafhængige kanaler med digital lyd. Fem separate højttalere og en subwoofer kan tilsluttes for at producere fremragende digitale lyde af højeste kvalitet. Den forbedrede lys er med til at gøre tv-oplevelsen endnu større.

Visning af HDTV
HD Satellit-tv programmeringen skal være registreret hos satellitvirksomhederne, før du kan anvende denne teknologi til at se programmerne med. HDTV er først klar til billedfremvisning, når den komplette installation er færdig.

Fjernsynet skal endvidere have en kilde. Denne kilde findes i form af kabel eller satellit HDTV stationer, der sender udsendelser via radiobølger. Disse signaler modtages i dit hjem ved hjælp af antenne, kabel eller satellit-service.

Du kan også se High Definition programmer i dit tv ved hjælp af de nyeste DVD eller DVR afspillere, der er i stand til at spille dette format.

Ved monteringen af det nye HDTV skal du altid huske på at placere det i en god afstand fra sofaen, da man har tendens til at få hovedpine, hvis man sidder for tæt på det skarpe billede. HDTV baner uden tvivl vejen for fjernsynets fremtid.