Hvorfor kabel tv er ringere end satellit tv

Date Added: juni 29, 2010

Author: Simon Konstantin

Før tilkomsten af satellit tv i midten af 90’erne, havde amerikanerne kun to valgmuligheder, når det kom til at se tv. De kunne enten se de frit tilgængelige programmer, der blev tilbudt af public service tv-kanalerne, eller de kunne abonnere på et af de kabel tv-selskaber, der var og nyde deres udbud af programmer.

Da satellit tv kom frem i midten af 90’erne blev udvalget af kanaler pludselig meget større. Sammen med de mange forbedringer, som var en følge af den mere avancerede satellit tv-teknologi, var offentligheden nu også i stand til at se en langt bredere vifte af programmer. Familier, der ønskede at udvide deres TV valgmuligheder, havde nu valget mellem satellit eller kabel tv.

Tv-signal transmissionen for de to systemtyper er forskellig og må man tage stilling til muligheden for tekniske ændringer. Kablet giver tv-signal til hver husstand via et underjordisk kabel, der passerer hvert hus med en udløber og bliver tilsluttet til abonnenternes TV. Satellitsystemet bruger en parabolantenne placeret på eller tæt på et hustag i et uforstyrret miljø vendt mod den sydlige himmel. Transmission sker fra en satellit, som befinder sig over det Caribiske Hav.

I dag stiger populariteten af satellit tv i forhold til kabel, så satellit i en meget nær fremtid vil blive det vigtigste middel til tv-transmissioner. Der er mange grunde til dette, og hver grund er i sig selv tilstrækkelig til at overtale folk til at skifte til satellit.

1) Satellit tv er billigere end kabel til et sammenligneligt niveau for service- og programudbud. Denne prisfordel vil blive yderligere styrket i fremtiden, da kabelselskaber har hævet deres gebyrer på en større sats.

2) Satellitter kan teknisk set levere et langt større antal kanaler end kabel, således tilbydes der en bredere vifte af programmer for alle medlemmer af familien. Udover programmer fra public service-kanalerne tilbyder satellit favoritter for hele familien plus mange flere. Der bliver taget højde for alle interesser; World News, nationale, regionale og lokale nyheder og aktualitetsprogrammer; dokumentarfilm, lette underholdningsprogrammer, en bred vifte af sportsarrangementer, film samt programmer for børn i alle aldersgrupper. Det faktum, at teknologien bag satellit tv giver mulighed for et større antal kanaler end kabel vægter tungt i familiernes beslutning om at vælge satellit.

3) Satellit tv-kanaler sendes i 100% digitalt format både på billede og lyd. Billede og lyd er derfor langt mere præcist og skarpt end på de fleste kabel tv-kanaler.

4) Når man overvejer fortsættelsen i tjenesten og problemer med manglende transmission, så er satellit tv langt mere pålidelige end kabel. Faktisk er dette en af de vigtigste årsager til at familier fravælger kabel og skifter til satellit tv. Transmissionsproblemer sker generelt som følge af dårlige vejrforhold – en situation, som ikke påvirker transmission via satellit.

5) Erhvervelse af tv-abonnenter er en meget konkurrencepræget branche – en situation de er til stor gavn for offentligheden, fordi det fører til alle mulige tilbud og endda gratis tilbud. Mange satellit tv-udbydere tilbyder gratis udstyr som fx en ny parabol eller satellit boks, installation, og i mange tilfælde andre fordelagtige tilbud til nye abonnenter.

6) Der er gennemført mange kundeundersøgelser, der sammenligner det niveau af service, som tv-selskaber udbyder, både i forhold til satellit og kabel. Disse regelmæssige undersøgelser viser klart, at installatører af satellit tv-systemer gang på gang klarer sig bedre end deres kabelkonkurrenter.

7) Samtidig betyder den overlegne teknologi ved satellit-transmissioner, at abonnenter får adgang til internet med en hurtigere og mere pålidelig forbindelse.

8) Med de accelererende fremskridt inden for transmissionsteknologi, er satellit også bedre positioneret i forhold til eventuelle fremtidige ændringer.

Familier, der overvejer at skifte fra kabel eller at bevæge sig fra det begrænsede udbud af public service-kanaler, så er tiden nu inde til at tage skridtet. Installatører af satellit tv har stadigvæk fordelagtige tilbud til nye abonnenter og deres salgsservice er bedre end nogensinde.

Med kun to store udbydere af satellit tv på markedet sikrer den intense konkurrence, at de månedlige afgifter og gebyrer altid vil være konkurrencedygtige, og at den høje programstandard vil fortsætte.