Kabel tv og satellit tv – Hvilket system er bedst?

Date Added: juli 13, 2010

Author: Simon Konstantin

Der udspiller sig en krig mellem kabel tv og satellit tv. I dag har forbrugerne valget mellem konventionelt kabel tv, digitalt kabel tv, og digital satellit tv. Ønsker du at vide, hvilket tv-system, der er bedst for dig? Lad os sammenligne kabel tv og satellit tv…

Først nogle generelle ting om kabel tv og satellit tv:

Kabel tv og digitalt kabel tv

Det er indlysende, at konventionelt kabel tv er længst tilbage i udviklingen. Sammenlignet med satellit tv, er de funktioner, kabel tilbyder kunderne, begrænsede. Derfor har de fleste kabelvirksomheder nu presset hårdt på for at få kunderne til at skifte til deres digitale systemer, sådan at de kan konkurrere med satellit tv-udbyderne på markedet. Digitalt kabel tv har mange fordele i forhold til det konventionelle kabel. Gennem digitale kabelsignaler, får forbrugerne mulighed for at få adgang til højhastighedsinternet og video on demand, samt hundredvis af kabel kanalvalg.

Satellit tv:

De fleste af de funktioner, der tilbydes af digitalt kabel tv tilbydes også via satellit tv. Fx giver større netværk deres egen version af højhastighedsinternet via bredbånd. DirecTV har DirecWay, og DISH Network har indgået partnerskab med EarthLink for at tilbyde deres kunder højhastighedsinternet. Derudover tilbyder udbydere af satellit tv også elektroniske programoversigter, forældrekontrol, og automatiseret timere.

Sammenligning af kabel og satellit tv:

Kabel tv set i forhold til Satellit tv på popularitet

Kabel tv og satellit tv er begge populære valg. Selvom kabel stadig er generelt mere populært, så har satellit tv gjort enorme fremskridt i forhold til kabel tv. Kabel tv kræver først og fremmest et kabel, der skal installeres fra netværket til dit hus. Hvis der ikke er nedlagt kabler i din gade, er du muligvis nødt til at vente et stykke tid, før det bliver tilgængeligt i dit nabolag. Udover kabelet, har du brug for en modtager. Med digitale tjenester har du endda brug for en ekstra boks. Satellit tv kræver en parabol, en modtager og et kabel fra parabolen til dit tv. Du skal altså ikke ud og grave i haven.

Kvaliteten af modtagelse på kabel tv over for satellit tv

Kabel tv og satellit tv anvender helt forskellige systemer til signaloverførsel. Kabel tv har analoge kanaler, og selvom du kan opgradere til digitale tjenester, vil analoge kanaler fortsat være analoge, hvilket betyder, at billedkvaliteten ofte vil være forringet. Satellit tv er fuldstændig digitalt, du får altså alle fordelene ved digitale systemer. Meget kraftig regn eller sne kan forringe modtagelse i en kort periode, men det forekommer generelt meget sjældent. Modtagelseskvalitet er altså meget bedre på satellit tv.

Udbuddet af tv-programmer på kabel tv i forhold til satellit tv:

Både kabel tv og satellit tv tilbyder kanaler af høj kvalitet. Kabel tv kan håndtere op til 260 kanaler, mens satellit tv kan håndtere langt flere kanaler. Samtidig er satellit tv meget længere inden for udviklingen af HDTV (High Definition Television) tjenester.

Priser på kabel tv og satellit tv:

Der er stor forskel på prisen af kabel tv og satellit tv. Satellit tv er billigere end kabel tv på grund af de mange ekstra omkostninger, der knytter sig til kabel tv: gebyrer, afgifter, plus omkostninger for pay per view-tjenester, og udgifter til udstyr. Over for prisen på Dish Network Programming Package, der starter ved kun $ 29,99 pr måned.

Interaktive tjenster på kabel tv og satellit tv:

Generelt har satellit tv et højere udbud af interaktive tjenester end kabel tv. Digitale tjenester som Dish Network DVR (Digital Video Recorder), giver mulighed for at spole tilbage i programmerne, mens du optager – selv under direkte udsendelser. EPG (Elektronisk Program Guide), vejret, video on demand osv. tilbydes med satellit tv, mens ikke alle tjenesterne findes på Kabel TV.

Højhastighedsinternet på kabel tv og Satellit tv:

Kabel tilbyder højhastighedsbredbånd til Internettet. Det gør satellit også, men her er forbindelsen noget langsommere. DirecTV: tilbyder Direcway High Speed Internet, som er ultra hurtig, men lidt dyr.
Den samlede konklusion:

Satellit tv er billigere, har bedre billedkvalitet (digital signal) og tilbyder dig flere kanaler og programmuligheder, end du får med kabel tv.

Derudover tror jeg, at udbyderne af satellit tv i øjeblikket tilbyder både en bedre service og en lavere pris. Satellit tv er tilsyneladende et must, hvis du ønsker fremragende billedkvalitet, fantastisk værdi med fremragende funktioner og et stort udvalg af tv-programmer. Der er altså langt flere fordele ved satellit tv, og hvis du ønsker at vide mere, vil jeg foreslå dette websted: http://www.satellitetvissue.com