Beskyt dine øre når du bruger maskiner – både på arbejde og derhjemme.

Date Added: oktober 18, 2017

Author: Anders Skovgaard

Mange af os “glemmer” at bruge høreværn når vi arbejder med maskiner som boremaskiner, vinkelsliber, slibe- eller høvlemaskiner, båndpudser, græslåmaskiner, el-save osv.

Generelt siger man at man skal bruge høreværn ved støj på 85 dB eller mere. En boremaskine har f.eks. et lydniveau på 98 dB, en kædesav på 110 dB og en motorplæneklipper på 90 dB.

Vi tænker at det ikke betyder noget, for vi skal jo ikke bruge maskinen så længe eller også kan vi ikke lige finde vores høreværn eller et par ørepropper. Og det er ikke altid at man lige bemærker at støjniveauet er steget, men kun en lille stigning i støjniveauet kan gøre en stor forskel. Faktisk er 3 dB nok til at risikoen for høreskader fordobles.

Det gælder derfor om at gøre det til en vane at bruge ørepropper eller høreværn, hver gang man tænder for en støjende maskine. Få lavet nogle faste rytmer, der gør det nemt lige at tage ørepropperne på inden man går i gang med arbejdet.

Et par gode ørepropper specielt udviklet til at reducere lyden fra maskiner koster ikke en formue. For omkring 100 kr. kan du få et par ørepropper, der reducere maskinstøjen fra 20 til 25 DB. Og med en støjreduktion på optil 25 dB vil støjen fra langt de fleste maskiner kommer ned under 85 dB. Du behøver ikke at tage ørepropperne af og på hele tiden for du kan sagtens føre en samtale med ørepropperne på. Alpine Worksafe er specielt udviklet til at filtrerer den skadelige maskinstøj fra, samtidig med at du fortsat kan høre f.eks. lyden fra en samtale. Og der følger der en lille snor med, så du kan have ørepropperne hængende rundt om halsen, når de ikke benyttes.

rejsepuder.dk finder du et stort udvalg af forskellige ørepropper udviklet til reduktion af støjen fra f.eks. snorken, musik, motorcykler og som nævnt maskiner. Besøg rejsepuder.dk og find det sæt ørepropper, der passer bedst til dig og dine behov.