Nu bliver der sat pris på dit fortov

Date Added: december 17, 2008

Author: Anders Aalund

Indkørslen er proppet med sne og bilen er taget som gidsel i garagen. Scenariet er kendt af de fleste og udspiller sig hvert år, når vinteren for alvor melder sin ankomst. Det tilbagevendende problem har de i firmaet Privat Snerydning ApS tænkt sig at løse på en utraditionel måde. Kundernes fortove sættes nemlig på en intern auktion, som de sneryddende medarbejdere får mulighed for at byde på.

Auktionshjemmeside
På hjemmesiden www.PrivatSnerydning.dk kan man tilmelde sig som snerydder til den kommende sæson. Godkendes man som medarbejder, får man adgang til en intern auktionsside, hvor man kan byde på landets gader og stræder. Er naboen for eksempel kunde hos Privat Snerydning ApS, har man således mulighed for at tilbyde sin arbejdskraft på vedkommendes fortov. Og ligesom ved traditionelle auktioner, bestemmer man selv prisen, der skal betales, hver gang man rykker ud med kost og skovl.
“Vores forretningsmodel giver gode muligheder for den enkelte. Vores medarbejdere kan nemlig selv bestemme prisen og omfanget af deres arbejde. En timeløn på mellem 500 og 1000 kr. er slet ikke utænkelig. Det er derfor en oplagt chance for dem, som gerne vil udleve en drøm om at være selvstændig,” fortæller salgschef Lars Hassing.

Bag om ideen
“De bedste virksomhedsideer er sjældent de mest komplicerede. Vi løser et oplagt problem på den mest enkle måde. Sneen bliver simpelthen ryddet, før kunden har nået at hælde sin morgenkaffe op – og på den måde skal kunden ikke bekymre sig om, om bilen nu kan komme ud af garagen,” siger Lars Hassing. Han forklarer samtidigt, at ideen med auktionshjemmesiden er et nødvendigt tiltag i en branche, hvor medarbejderne stiller store krav om frihed, ansvar og ikke mindst god løn.
“Med vores forretningsmodel forsøger vi at imødekomme disse ønsker på en ny og utraditionel måde, som vi håber, vil skabe glæde blandt alle vores medarbejdere,” slutter Lars Hassing.

Alle kan skovle sig til succes
Jobbet som snerydder kan klares af alle, der kan håndtere en kost og en skovl. Men det kræver, at man er morgenmenneske. Reglerne er nemlig klare. Fortove og indkørsler skal være ryddet og saltet inden klokken syv. Så for de morgenfriske er der altså god mulighed for at skabe en ekstra indkomst. Vi andre må så håbe, at der er nogen, der gider byde på vores fortove.