Er emnebanker overhovedet noget værd?

Date Added: december 14, 2015

Author: Profilpartners

Mange danske jobportaler tilbyder mulighed for, at virksomheder kan søge i databaser over kandidater og dermed selv foretage en slags headhunting.


Mange af de virksomheder, som selv mener, at de egenhændigt kan finde deres næste nye medarbejder (typisk større virksomheder, som har ressourcerne og tiden til at lade dele af deres HR-afdeling beskæftige sig med headhunting), kigger ofte i de netbaserede jobbankers udbud af kandidater som et alternativ eller et supplement til at rekruttere via jobannoncer og egen hjemmeside.


Hos Profilpartners, hvor vi har over 20 års erfaring med at rekruttere medarbejdere og headhunte ledere og specialister til videnstunge stillinger inden for et bredt spekter af brancher, har vi dog gjort os den erfaring, at der ikke rigtigt er noget at hente i disse jobdatabaser, fordi mange af ansøgerne simpelthen har ligget der for længe og fordi, mange jobsøgende og potentielle kandidater ikke altid er lige gode til at opdatere deres CV og holde deres informationer up to date.


Vi oplever, at folk, som af den ene eller den anden grund søger nyt job, har en tendens til at benytte sig af alle forhåndenværende muligheder for at eksponere sig selv, hvilket jo er naturligt nok. Men når så det nye job er i hus, glemmer man at slette eller opdatere sit CV i de forskellige fora, og efter kort tid er de data, man har opgivet, ved at være forældede i forhold til den nye jobsituation og de nye færdigheder, man har tilegnet sig.


Da vi ikke har haft særlig meget held med at søge i de eksterne jobdatabaser, tyr vi hellere til vores egen emnebank med mere end 28.000 kandidater. Det hænder faktisk ganske tit, at vi finder nogle spændende emner, som vi kontakter for at høre, om de er i job, om de er glade for jobbet eller, om de har lyst til at høre om nye jobmuligheder. Vi opdaterer løbende de data, vi har i vores emnebank og tilføjer dagligt nye emner, som pludselig kunne være ”lige i øjet” til en forespørgsel, vi får fra en af vores kunder.


Det er ikke altid, at vi slår de ledige stillinger op på nettet. I mange tilfælde går det så hurtigt med at skulle besætte stillingen, at vi kun lige når at kigge i databasen.


Databasen er kun ét af de værktøjer, vi tager i brug, når vi skal besætte en stilling. Nu skal vi jo ikke afsløre alle vores ”tricks of the trade”, men vi kan da afsløre, at Profilpartners’ HR-konsulenter og headhuntere også har andre strenge at spille på!


Så vi fortsætter med vanlig entusiasme, knofedt og hårdt arbejde at opsnuse de helt rigtige profiler til vores mange kunder.

?

?