Tegneseriekunst

Date Added: maj 15, 2010

Author: Comicgarden.dk

Det er først indenfor de sidste årtier, at original tegneseriekunst er blevet værdsat som kunst. Der går anekdoter om søndag sider af Prins Valiant udført af Hal Foster, der blev brugt som gulvmåtter på trykkeriet. I dag kan sådan en side nemt indbringe mellem 70.000-100.000 kr. Generelt er priserne på de store klassikere steget voldsomt, således er der lige solgt en original Tintin side for godt 6 mil. kr og en Corto Maltese side for godt 2 mil kr.

I USA opdeler man tegneserier efter tidsalder. Platinperioden opfattes som perioden fra begyndelsen af 1830’erne og frem til 20’erne. Vores egen Storm P vil blive betragtet som en platintegner. Guld perioden starter i slutningen af 1930’erne og fortsætter frem til slutningen slutningen af 1940’erne. I denne periode tegneserier mere og mere populærere og klassiske superhelte blev skabt og defineret, deriblandt Superman, Batman, Captain America, og Wonder Woman. Sølv perioden var præget af kunstnerisk og kommerciel succes indenfor og dækker perioden fra midten af 50’erne og frem til 1970. I denne periode træder mange af de store amerikanske tegneseriekunstnere f.eks. Lee, Jack Kirby, Gil Kane, Steve Ditko og John Romita for alvor i karakter. Broncealderen dækker perioden fra starten af 1970’erne og frem til midten af 80’erne, hvorefter nutidsperioden starter. I denne periode er tegneserierne blevet mere mørke og komplekse.

Hvordan du vil samle på tegneseriekunst er helt op til dig og din pengepung. Nogle samler på bestemte kunstnere, andre på temaer og atter andre på noget helt tredie. Men det er afgjort en dejlig måde at supplere det at læse tegneserier på.