ID: 8117

Title: DBF Gulvafslibning/Gulvafhøvling - http://www.dbf-gulvservice.dk

PageRank:

Beskrivelse:

Gulvafslibning & Gulvafhøvling

Gulvafhøvling (afretning) er en proces der er egnet til bløde træsorter, oftes fyrtræ (plankegulve).

Gulvafhøvling er påkrævet, hvor gulvbrædderne har mørk lak eller for at gøre gulvfladen plan og jævn. Med gulvafhøvling kan de væreste gulve forvandles
til næster nye og når vi siger gulvafhøvling så er det en maskine med to eller flere knive der høvler gulvet. Med en gulvafhøvling høvler vi typisk 1-3 mm
af gulvet.

Bræddegulve, der er behandlet med Fernis gennem mange år, malet gulve, gulve med gipsspartel samt gulvbrædder bør gulvafhøvles. Efter en hver gulvafhøvling skal der efterfølgende foretages en “almindelig” gulvafslibning.
Det frarådes på det kraftigste for uøvede at udføre Gulvafhøvling !

Selve gulvafslibning kræver at man er en god gulvsliber, selvfølgelig ligeledes at rummet skal være tomt. Selve den bedste gulvsliber kan ikke lave god gulvafslibning med de dårlige slibe maskiner, derfor skal du være opmærksom på hvilken maskine dit gulvfirma bruger til dine gulve.Ved en gulvafslibning tager man typisk fra 0,3 til 1,0 mm. af selve gulve. En gulvafslibning fortages som regel altid med grov sandpapir, typisk korn “24” for at kunne fjerne lak, snavs eller misfarvning. Efter en gulvafslibning skal du være opmærksom på, at man ikke har efterladt slibemærker/slibe spor. En gulvafslibning/ finslibning skal altid afsluttes med korn ”120”, før gulvene skal efterbehandles.

Hvis der er tale om bræddegulv som tidligere er behandlet med fernis eller lignende, skal det have den helt store omgang, som tager lidt længere tid. Parketgulve er lidt nemmere at slibe og behandle men parket gulve kan dog kun slibes og ikke høvles.

Hvis der er tale om bræddegulv som tidligere er behandlet med fernis eller lignende, skal det have den helt store omgang, som tager lidt længere tid. Parketgulve er lidt nemmere at slibe og behandle men parket gulve kan dog kun slibes.

Link ejer: David

Dato tilføjet: February 25, 2009

Antal Hits: 2