ID: 6756

Title: Lej feriehus nær Rom - http://cori.dk

PageRank:

Beskrivelse:

Helt i toppen af Cori ligger vores arkitektindrettede hus yderst på bjergsiden. Du skuer frem i en svimlende udsigt, og ind over byen ligger Hercules Templet og skyder sig ind i billedet. Du står næsten 400 m over havet, helt yderst som i stævnen af en oceandamper, der skyder sig frem. Der er også vinduer mod øst, hvor resten af bjergene Monte Lupone der rejser sig 1378 meter op, kan beundres.
På 16. år er vi de lykkelige ejere af hus i Via Garibaldi også i Cori, og i 2005 faldt vi for dette herlige og lækkert indrettede hus, som vi straks købte til vores datter, der bor i Californien sammen med en romer. Der er jo langt fra USA til Italien, så derfor udlejer vi huset, når vi ikke selv bruger det…
Cori ligger på en bjergtop, der bagtil skærmes af højere bjerge og mod havet er omgivet af vinmarker og olivenlunde i et naturskønt område. 20 km ude spejles solen i middelhavets bølger, der vasker ind på den hvide sandstrand – og kun 50 km er der til den evige stad, Rom.
Der har ligget en by på dette sted i 2800 år, så Cori er ældre end Rom, og byen er i dag velbevaret ægte middelalder med mange rester fra Romertiden. For hvert skridt man tager ad de brolagte gader, åbner der sig nye maleriske motiver.
Står du i toppen af byen på Piazza Signina og går lidt op ad gaden ind i den ældste bydel, og derefter ca. 100 meter, så kommer du til en lille Vicolo, et lille stræde. Det er yderst charmerende at vandre ned ad de brolagte trapper i mørket under buerne, for pludselig at stå i lyset på en lille plads, hvorfra huset knejser. På en høj, smal bygning sidder en marmorplade med nummeret 22, og en marmorbelagt trappe fører op til døren. Indenfor råder I over 80 m2 hus, og 40 m2 terrasse + balkonen.
Indenfor får man straks øje på vinduet i modsatte side, hvor der hænger – ikke et maleri, men som et tredimensionalt postkort, der er udsigten og landskabet, som breder sig mere og mere ud, jo tættere du kommer på vinduet. Rummet er kombineret stue og køkken i moderne italiensk interiør, som en ung italiensk arkitekt havde indrettet til sig selv.
Badeværelset har et matsort granitgulv med en lækker Jacuzzi. Et af håndtagene er en håndbruser, til en gang hurtigvask..
Den hvide håndvask er placeret under et vidunder af et facetslebet spejl med glasdekorationer i hjørnerne. Bag en persie er udsigten, som du kan nyde samtidig med spabadet…
Køkkenet er elegant med et rigtigt støbejerns kokke-komfur med gas, og vasken er placeret bag vinduet, så bjergudsigten kan nydes, mens grøntsagerne rengøres.
Et stort køle/fryseskab er integreret i køkkenelementerne. Gulvet er lyse grå natursten, og drejer du dig finder du en gammel dekorativ hvidmalet hjørnepejs.
Kommer man i den lidt køligere periode er hele huset dejligt centralopvarmet. Der er også vaskemaskine.

Herligt at sidde i de to lækre Axa Designersofaer, med aftageligt stof ved sofabordet med et glas koldt hvidvin og nyde udsigten – når ellers ikke er begsort nat, hvor dalen ligger som et stjernetæppe.
A props nat – I Cori er nætterne så sorte, varme og fortættede, at man kan sidde på terrassen, og føle mørket. Ubeskriveligt skønt. Loftet i stuen er forsænket rundt langs rummets vægge, og stjernespots giver et elegant lys overalt.
Langs den ene væg smyger en trappe sig skulpturelt op til første salen. Ud fra væggen står et italiensk spisebord og fire stole, og er I 6, er der ekstra stole også til endnu 2, hvis I skulle få gæster til middag.. Også herfra er der udsigt til landskabet fra rummets 3 vinduer.
Lader man sig føre ovenpå ad trappens marmortrin kommer man til to store soverum. Det ene har dobbeltdøre, der fører ud til balkonen, og udsigten kan også nydes fra rummets østvendte vindue. Det andet værelse har to vinduer, hvor det sydvendte gentager illusionen om at svæveflyve hen over bjerget.
Huset er på 80 m2, så begge værelser er store og rummelige, og to ekstra senge kan slås ud, hvis i er flere..
En smal vindeltrappe, snor sig som en stor skrue op gennem taget, og kommer ud i et lille hus på toppen. Vel ude står du nu på tagterrassen, der ligger i hele husets udstrækning. Heroppefra er du nu ikke bare i en svæveflyver – du står ude på vingen og ser ned og ud over landskabet. Bjergene og middelhavet 20 km ude står som en smal bræmme i varmeflimmeret.
Nogle dage står øen Isola della Ponza, med to andre øer på ved siden af, tydeligt ude i havet, og forbjerget San Felice Circeo – hvor Odysseus mødte troldkvinden Kirke – ligger der som en ekstra ø.
Solen brøler ned, men siddende under parasollen i teaktræsmøblerne, og den uundværlige kølige vin, vil enhver smerte eller bekymring synes ligegyldig, fejet væk af det enestående skue, man nu sidder som centrum i.
Webstederne www.cori.dk & www.lazio.dk viser vores huse – PLUS 400 siders info om hele mellem-italien, med alt hvad I kan opleve!

Link ejer: Kjeld Bang

Dato tilføjet: June 22, 2008

Antal Hits: 8