Bæreposer behøver ikke være skadelige for miljøet

Date Added: oktober 30, 2013

Author: Pernille

Når mange tænker på bæreposer af plastik så tænker de samtidigt at det er skadeligt for miljøet. Man har i mange år fået at vide at man skal spare på brugen af plastikposer og i hvert fald ikke købe en ny hver gang man er i supermarkedet for at handle ind, da produktionen af plastik er meget forurenende og skadelig. Også nedbrydning af plastik, når vi efter vi har været ude at handle, blot smider bæreposen ud igen, er hårdt for miljøet.

Men en ny måde hvorpå plast fremstilles og nedbrydes er fundet, og dine bæreposer af plastik er nu langt mindre skadelige end det var tidligere, og dermed langt mindre forurenende for miljøet. I forarbejdningsprocessen har man udviklet teknologier der gør, at både medarbejderne som står med produktionen bliver mindre udsat for giftige stoffer, og også at miljøet ikke lyder overlast. Så du kan i langt de fleste butikker godt købe en bærepose i ny og næ uden alt for meget dårlig samvittighed og tro at du er egenhændigt skyld i at miljøet bliver forurenet. Men selvfølgelig skal man tænke bæredygtigt og ikke bare købe løs af plastikposer – der er ingen grund til overforbrug.

Materialerne som de nye bæreposer er lavet i er miljøbeviste materialer og der er flere muligheder at vælge imellem. For eksempel kan man vælge at få sine poser lavet i genanvendeligt plast, biologisk nedbrydeligt plast eller i komposterbart plast lavet af majsstivelse. Så der er mange miljørigtige alternativer når der skal vælges hvilket materiale dine bæreposer skal laves af.

Ofte når man tænker i grønne baner som virksomhed, er der mange som tænker at det afskærer en fra en masse muligheder. Men når det kommer til miljørigtige bæreposer har du en uendelig række af muligheder for hvordan designet, udformningen, hankene og farverne skal være. Du kan få lige nøjagtig den bærepose som dækker dine behov.

Så drop den dårlige samvittighed og vælg i stedet bæredygtige og miljørigtige bæreposer, som du helt selv bestemmer designet på – det giver en god oplevelse for alle involverede.