Lad ikke dit forbrugslån blive en forbrugsfælde

Date Added: januar 2, 2012

Author: Louise Fletcher

?

Forbrugslån er en af de stigende låneformer i Danmark. Det sker nok i takt med, at der kommer flere lånegivere på det danske lånemarked, og den øgede konkurrence gør, at det bliver nemmere at optage forbrugslån. Diverse butikker er også gået ind på dette marked, og man kan nu fortage lån både i de fysiske butikker og på nettet. Det gælder dog om som forbruger at holde tungen lige i munden, når man navigerer sig rundt på dette lånemarked. Man støder nemlig ofte ind i nogle lånetyper, som kan ende op med at være rigtig dyre. Undersøger man ikke betingelserne grundigt nok, og hvad den månedlige omkostning ender op med at blive, kan man ende ud i en forbrugsfælde.
Man kan hurtigt komme til at stå i en situation, hvor man har brug for at optage et forbrugslån. Mange danskere kender situationen, hvor der indtræffer en uforudset udgift. Bilen kan bryde sammen, fryseren gå ned, vaskemaskinen der ikke virker. Her kan det være en mulighed at optage et forbrugslån. Det er bare vigtigt at undersøge, hvad man har råd til at låne for.

Hvad er så denne forbrugsfælde for noget?

Ordet forbrugsfælde bliver brugt, når man optager lån til forbrug, som man i sidste ende ikke har råd til at afbetale. Mange af de folk som ender ud i en forbrugsfælde, har optaget lån for at anskaffe sig luksus eller ting, som de i grunden ikke har brug for. Et enkelt forbrugslån vil som ofte ikke ende ud i en forbrugsfælde. En forbrugsfælde opstår ofte, når lånetageren mister overblikket, fordi der er blevet optaget for mange lån. De månedlige omkostninger er ikke lagt sammen, og man kan ende med at befinde sig i en situation, hvor der ikke er råd til afdragende.


Bare fordi man kan optage et forbrugslån, til den ting man lige har set sig blind på, er en god tommelfingerregel, at man sætter varen tilbage på hylden, og venter en uge. Har man efter en uge stadig brug for varen, kan man derefter overveje mulighederne for et forbrugslån, hvis man ikke har pengene til udbetalingen.


Er man endt op med for mange kreditorer, kan det ofte være en økonomisk gevinst, at investere lidt tid i at få samlet alle de små dyre forbrugslån, til et samlet lån. Ofte hvis man bruger sin sunde fornuft, og undersøger hvad det vil komme til at koste at optage lånet, vil man få en positiv oplevelse. For selvom mange ender ud i økonomisk uføre, er det størstedelen, som tager de rigtige og overvejede beslutninger.