Bilforsikring til unge – hvorfor så dyrt?

Date Added: marts 21, 2010

Author: Eirik Svith

Billig bilforsikring for unge – Det kan da ikke være så svært?

Hvert år får flere og flere unge mennesker kørekort. En del af disse er ivrige efter at erhverve sig et køretøj af en art. Mange møder dog desværre en mur når de skal forsikre køretøjet, idet at forsikre sin nyindkøbte bil hurtigt blive en dyr affære. Altså er det at finde en god bilforsikring for unge en meget vanskelig proces, som mange først tænker på at efter at have skaffet sig bilen. Mange selskaber tager mellem 20.000 og 30.000 kr. for at forsikre en ung bilist. Dette skyldes at antallet af trafikulykker med unge involveret er steget helt afsindigt de sidste 10 år.

Bilforsikring for unge – Hvorfor så høje priser?

Denne stigning bevirker at forsikringsselskaberne er nødt til at sætte priserne op, for stadig at kunne opretholde deres overskud. Nu tænker du sikkert, ”Jamen 30.000 kr. for at forsikre sin bil? Det er da på trods af det store antal ulykker, stadig en uhyggelig høj præmie!?” – Og ja det er det, Danmark er et af de lande med absolut højest forsikringspræmier på bilforsikring for unge. Dette skyldes at unge danske bilister generelt er involveret i flere ulykker, end unge bilister i andre lande.

Noget andet, der har stor indvirkning på præmierne, er det danske afgiftssystem, hvor man gerne betaler 180 procent mere for bilen end man ville have gjort i andre lande. Dette bevirker at biler i Danmark repræsenterer en helt anden værdi en i andre lande. Derfor vil det at totalskade en bil i Danmark også blive væsentligt dyrere for forsikringsselskaberne. Og i kraft af at unge laver mange skader bliver bilforsikring til unge også langt dyrere.
En anden vigtig faktor den danske timeløn, som sammenlignet med andre lande er ubegribeligt høj. Det er ikke unormalt at en mekanikker tager 500 kr. i timen, en lille ridse kan således hurtigt komme til koste mellem 10.000 og 15.000 kr. inklusive arbejdsløn, materialer og moms.

Hvordan finder man den billigste bilforsikring til unge?

Det bedste råd man kan give når det kommer til at finde en billig bilforsikring til unge er, at ringe rundt til alle selskaber og derved finde den laveste pris. Mange faktorer gør sig gældende når præmien fastsættes: biltype, lokalforhold, kørselserfaring og så videre. Det selskab der er de billigste for en person er derfor ikke nødvendigvis det billigste for dig.