Erstatning ved flyrejser

Date Added: november 18, 2015

Author: Martin Sølberg

Det er muligt at få erstatning, hvis dit fly er aflyst, din bagage er forsinket mm. Erstatningen vil med højst sandsynlighed blive udstedt af dit flyselskab eller dit forsikringsselskab. Du kan læse mere om erstatning ved flyrejser her.

Erstatning ved aflyst fly

Hvis dit fly er aflyst, er det muligt at kræve erstatning fra flyselskabet. Rent faktisk er det din ret at kræve kompensation ved at aflyst fly. Her skal flyselskabet give dig det mest nødvendige, mens du venter på et nyt fly. De skal sørge for at du får mad og et sted at sove, indtil du kan komme med et nyt fly fra samme flyselskab.

Desuden er det muligt for dig også at modtage en økonomisk kompensation. Alt efter, hvor du skal flyve hen og hvor lang tid dit fly har været forsinket. Det er muligt at modtage alt fra 200 euro til 600 euro i kompensation for et aflyst fly. Dette er alt efter om du rejser inden og uden for EU, og hvor du skal rejse hen.

Dog skal du være opmærksom, at det ikke er muligt at kræve nogen form for kompensation eller erstatning, hvis at flyaflysningen har skyldes uforudsete omstændigheder. Bl.a. terror, dårligt vejr, krig, strejke og sikkerhedsmæssige problemer. Er tilfældet, at flyselskabet ikke er skyld i aflysningen eller forsinkelsen, så er det altså ikke muligt at kræve nogen form for kompensation.

For at kræve kompensation, er det vigtigt at du først tager direkte kontakt til flyselskabet. Hvis dette ikke lykkedes for dig, så anbefales det at du tager kontakt til Forbruger Europa, der kan hjælpe din igennem hele processen.