IT Outsourcing er nutiden og fremtiden

Date Added: januar 27, 2010

Author: Michael Bernhard

?

Der er ingen tvivl om at outsourcing er på mode i øjeblikket. Især i disse krisetider er det en logisk løsning at outsource, når man gerne vil finde måder at spare penge på. Man må også gå ud fra at IT outsourcing er fremtiden, for hvorfor skulle firmaer pludselig få lyst til selv at klare tingere, hvis det koster meget mere? Her kan du finde nogle af de mange grunde til at firmaer vælger at outsource:

  • Langt lavere priser: Det er ingen hemmelighed at lønningerne i f.eks. Bangladesh, er en meget lille brøkdel af hvad de er i Danmark.

  • Yderst kvalificeret arbejdskraft: Solid universitetsuddannelse i langt de fleste lande under udvikling skaber basis for høj kvalitet. Lande som Indien og Filippinerne er f.eks. kendte for at bidrage til respektivt den grafiske industri og IT industrien i Californien.

  • Nem kommunikation: Engelsk bliver hele tiden talt af flere og flere mennesker, og det gælder også de typiske outsourcing lande.

  • Minimal kulturel barriere: Med globaliseringen oplever man også at kulturer bliver mere vestlige, og dermed mere ens. Dette gør misforståelser sjældne.

  • Højt serviceniveau: Asiatiske lande er kendte for at have et rigtigt højst serviceniveau, og dette vil man kunne mærke hvis man outsourcer.

  • Mindre risikabelt end egen produktion: Mange firmaer vil overveje om de skal outsource eller bygge deres egen afdeling op i et land med billig arbejdskraft. Det er ikke bare utroligt tidskrævende og bureaukratisk at få lov at lave sin egen afdeling i udlandet, det er også forbundet med usikkerheder omkring resultatet. Derfor er outsourcing den mest logiske beslutning.

  • Mulighed for synergier: Hvis ens firma mangler en kompetence til at udføre en hvis opgave, kan outsourcing muligvis være svaret. Et godt eksempel er det danske firma Kirk IT, der tilbyder hjemmesider til en tredjedel af prisen i Danmark.

  • Mulighed for at fokusere på de vigtigste opgaver: Der er meget rutinearbejde som tager folks tid væk fra de mere betydningsfulde eller kreative opgaver. Det kan være den ideelle løsning at outsource disse.

?