SMS lån

Date Added: november 11, 2010

Author: Ronni Plindstrup

Hvad er et SMS lån?

Få et SMS lån NU!

Et SMS lån bruges om et forbrugslån som man ansøger om enten via mobiltelefonen eller online – fælles begge er at aftalen om lån kan undgåes uden at man indsender en låneaftale i underskrevet tilstand.

Ægteheden af den indgåede låneaftale foretages ved at man søger om lånet og skriver sin adresse, CPR nummer og mobilnummer. Mobilnummeret SKAL være tilknyttet den der ansøger.

Der foretages selvfølgelig en kreditvurdering ligesom ved alle andre lån. Efterfølgende tjekkes CPR nummerets oplysninger og oplysningerne om ejeren af det mobilnummer man har indtastet. Stemmer disse overens, sendes der en SMS hvor man skal bekræfte lånet. Bekræftelsen på SMS er altså “underskriften”

Et SMS lån er som regel lille. Som regel kun på mellem 500 og 5.000 kroner.

Lånet skal som regel altid betales tilbage inden for 30 dage.

Ofte vil lånet være rentefrit. Men der skal betales et lånegebyr. Lånegebyret er som regel på omkring mellem 300 og 600 kroner. Men det er meget forskelligt fra firma til firma. Gebyret er som regel afhængig af lånebeløbet.

Der har været meget kritik af SMS lån. Mest fordi lånet har en meget høj ÅOP, som er den måde man har besluttet at låneprisen skal udregnes på.

Da gebyret er stort og tilbagebetalingsperioden er lille, vil ÅOP ofte være på flere tusinde.

Prisen på et SMS lån er dog meget nem at overskue. Der er ingen renter og kun det ene gebyr.

Den nye lovgivning
Der er lavet en lovgivning på området. Dette indebære at mange lånefirmaer er begyndt at ændre deres priser og måden lånets pris udregnes på.
Mange firmaer er begyndt at have renter på SMS lånet, istedet for det store lånegebyr. Men omkostningen ved lånet er som det altid har været.

Før i tiden kunne et lån på 3.000 koste 750 kroner i gebyr. Total tilbagebetalt 3.750 kroner.
Idag kunne det f.eks være ændret til at et lån på 3.000 kroner koster 100 kroner i stiftelsesgebyr og 260% i årlig rente. Dette vil da give en månedlig rente på 650 kroner. Og da lånet SKAL betales tilbage efter 30 dage, giver det de oprindlige 3.000 + stiftelsesgebyr på 100 kroner + renteudgiften på 650 kroner. Altså 3.750 kroner. Nøjagtig det samme som før – bare med nogle andre omkostninger.