En kort oversigt over kampene under VM 2010

Date Added: juni 15, 2010

Author: Samuel Krygier

Som du måske er klar over, vil mere end 60 kampe blive spillet i løbet af VM 2010. Hvis du er en ivrig fodboldfan, vil du højst sandsynligt kende en lille smule til hvert hold, samt den form for præstation, du forventer af hver spiller. Er du derimod rimelig ny over for al den spænding, der er forbundet med VM, er du måske ikke klar over, netop hvor lang tid det tog for dette arrangement at komme i stand. At få større viden om strukturen af kampene, vil med andre ord hjælpe dig med at afgøre, hvilke kampe der har størst sandsynlighed for at være af interesse for dig.

Historien bag VM 2010

Kvalifikationsprocessen for VM 2010 begyndte faktisk i 2007. Ud af 208 FIFA nationalhold deltog 204. I dag er kun 32 hold berettigede til at spille i VM 2010. Selvom Italien har VM-titlen, skulle holdet stadig deltage i kvalifikationsrunderne for at få adgang til selve begivenheden. Hvor foregående VM-begivenheder har stillet med hold, der ikke havde kvalificeret sig ved et tidligere mesterskab, har alle dem i VM 2010 spillet i tidligere arrangementer. Det er overflødigt at nævne, at dette tegner til at blive en spændende begivenhed i betragtning af den erfaring og kvalitet spillerne fra hvert land har.

Tildeling af puljer

Personer, som er uvante med VM-terminologien, kan undre sig over brugen af ordet puljer og dets forhold til struktureringen af kampene. Grundlæggende set blev hvert af de 32 hold, der kvalificerede sig til VM, tildelt en af de 8 puljer. Dette vil indvirke på afgørelsen af, hvilke holdopgør der vil finde sted i løbet af den første runde af kampe. Med undtagelse af Sydafrika blev kun de syv bedste hold tildelt pulje 1. De resterende puljer blev udfyldt i forhold til geografisk område.

Hvordan kampene forløber

Til at begynde med er det vigtigt at forstå, at der er to sæt kampe, som udgør VM. Det første sæt af kampe består af 8 grupper af kampe. Hver gruppe består af kampe mellem hold fra fire lande. Hvis du ser nøje efter på spilleplanen, vil du opdage, at hvert land har en chance for at vinde 3 kampe. Hvilke hold, der går videre til anden runde af kampe, vil blive afgjort af udfaldet af første runde.

Hvis du har et travlt program, er det måske ikke muligt for dig at se VM Fodbold 2010 hver aften. Derfor vil du måske prøve at finde ud af, hvordan du får set de bedste dele af serien. Da holdene placeret i pulje 1 synes at være de bedste hold, kan du gøre det til et punkt at tune ind på disse kampe. Hvis du tager dig tid til at undersøge hvert hold, vil du dog nok opdage, at et par af de andre kampe virkelig vil være værd at se.