Hvad er en hometrainer og hvad skal man bruge den til.

Date Added: november 8, 2013

Author: Mette

En hometrainer er et træningsredskab, som gør det muligt at cykle indendørs. En hometrainer kan også bruges til opvarmning til løb, men langt de fleste tænker på en hometrainer som noget, men bruger i træningsøjemed til at holde sig i form i løbet af vinteren.
En hometrainer består af et stativ, hvor man spænder baghjulet på sin hometrainer fast i. Dette gøres ved at man tager den quickrelease ud, som normalt sidder i cyklensbaghjul og så sætter man cykel og baghjul fast i hometraineren med den quickrelease, som følger med til hometraineren.
Når din racercykel eller mountainbike er spændt fast i hometraineren, så rører cyklens baghjul ikke ved gulvet. Det eneste som cyklens baghjul har kontakt med er den såkaldte modstand eller bremse, som man kan styre, så man kan få mere eller mindre belastning på hjulet.

Hometrainer holder formen ved lige.
En hometrainer er rigtig god til at holde sin form ved lige på i løbet af en lang vinter. Mange landevejsryttere har brug for at få nogle kilometer i benene, som man siger og dette kan de kun få ved at bruge en hometrainer. Man kan godt bruge en spinningcykel eller en kondicykel, men man kan ikke sidde i 3 – 4 timer på disse cykler, da det slet ikke har den rette ergonomi til formålet. På en hometrainer har man mulighed for at bruge sin rigtige racercykel, som man har fået specielt tilpasset og som man er vant til at sidde på i rigtig mange timer. Derfor kan træning på en hometrainer slet ikke sammenlignes med træning på hverken en kondicykel eller en spinningscykel, selvom spinningcyklen trods alt er noget mere ergonomisk korrekt i forhold til kondicyklen.
Hvi s du er nysgerrig efter at lære mere om hometrainere kan du tage et kig forbi på www.hometrainer.dk.