Hvorfor kommer mit træningstøj til at lugte?

Date Added: oktober 5, 2013

Author: Hanne

Grunden til at ens træningstøj eller faktisk også alt andet tøj (hvis man går længe nok med det) kommer til at lugte skyldes, at man udskiller sved, i særdeleshed under træning, men også bare i den almindelige dagligdag sveder man.
Kroppen forbrænder altid i et vis omfang og når den gør det, så udskilles der affaldsstoffer. Disse affaldsstoffer er faktisk bakterier og de sidder så og hygger sig og formerer sig i dit tøj…. Så hvis du er i tvivl om, om dit tøj trænger til en vask, så kan du jo lige have det med i overvejelserne.
Der er visse områder på din krop, som er bedre til at udskille affaldsstoffer, fx under armene og i skridtet er der oftest godt gang i den og det er derfor, at man kommer til at lugte disse steder. Sveden under armene er oftest den, som man først er opmærksom på. Men svenden fra underetagen er faktisk mere bakterie fyldt, men opdager det oftest bare ikke, da dette ikke er så generende for næsten, da man plejer at have både underbukser og træningsbukser på, til at holde lugten inde. Netop fordi at man har underbukser på under sine træningsbukser, så kan man også sommetider springe sine træningsbukser over hver anden gang, når det andet træningstøj skal vaskes efter hver træning. Antibakteriel træningstøj vil naturligvis kunne mindske bakterievæksten lidt.