Vil du vide alt om løbesko?

Date Added: marts 11, 2014

Author: Mads Schak

Hos Udstyrsguide.dk finder du de bedste anmeldelser og beskrivelser af løbesko. Mange butikker og webshops anerkender ikke vigtigheden af, at vide alt om løbesko for at kunne vejlede kunden. Men hos Udstyrsguide.dk ved vi, at en løbesko er den mest komplicerede og detaljerede af alle sko, og derfor er det alfa omega, at kunden får alle detaljer og informationer om den pågældende løbesko for at kunden bedst kan vælge den løbesko, der bedst passer til sine specifikke behov.

Men for at kunne vælge den løbesko der passer bedst til dine behov er forståelsen for de forskellige typer af løbesko enorm vigtig. En løbesko er ikke bare en løbesko. De kan deles ind i forskellige kategorier efter funktion og type.

Nogle mener, at kroppen skal have så lidt støtte som overhovedet mulig. Teorien går på at kroppen i tidernes morgen ikke blev “bygget” til at løbe med sko. Kroppen blev “bygget” til at løbe i bare tæer unden ekstra støtte. Den teori går alt efter hvilket mærke, man spørger under Natural Motion som Ecco kalder det eller barfodsløb som Vibram kalder det. Fælles for betegnelserne er dog, at de til sammen dækker over et minimum af støtte. Generelt er det er interessant teori, at kroppen ikke behøver yderligere støtte, da kroppen som udgangspunkt har al den støtte, som den har brug for.

Problemet med denne teori er dog, at man i moderne tid står overfor nogle udfordringer, der ikke supportere hele tanken om minimal støtte. Menneskets krop er blevet mere skrøbelig, og derfor er det nødvendigt med en mængde støtte, der kan rette op på dette. I moderne tid er mængden er skader ligeledes øget og for at undgå en eskalering af dette foretrækker mange en løbesko med en vis mængde støtte.

Når man snakker om støtte er man også nødt til at snakke om pronation. Pronation er den måde foden ruller indad, når man går eller løber. Pronation er en del af den naturlige bevvægelse, der hjælper underbenet med at reagere på stød. Pronation er vigtig, da mange løbere pronerer forskelligt. Nogen har en neutral pronation. Andre har en under-pronation. Mens nogle har en over-pronation. Disse 3 begrebet dækker hvilken bevægelse foden laver ved gang eller løb, og dette er meget vigtgt, når man skal vælge løbesko.

Det er utroligt vigtigt, at vælge en sko der støtte dig præcis, hvor du har brug for det og derfor er din pronationstype vigtig. Hvis man vælger en sko med en forkert pronationstype kan det i værste fald føre til langvarige skader.

Hos Udstyrsguide.dk har vi samlet en række af de bedste forhandlere, så du udover at læse om løbesko også kan købe den gennem vores side. Forhandlerne er valgt efter deres fokus på kvalitet og service. Vi giver derfor ikke bare kunden mulighed for at læse en unik beskrivelse eller anmeldelse af en løbesko, men også muligheden for at købe løbeskoen til den bedste pris gennem vores samarbejdspartnere.