Crossfit

Date Added: november 9, 2008

Author: Rudi Mortensen

Crossfit træningen stiler ikke efter store muskler eller et bestemt udseende. Crossfit stiler efter optimal fitness. Men hvordan defineres fitness:
Crossfit ser det at være fit som en alsidighed i evner. Det er ikke nok kun at være stærk, eller kun at kunne løbe hurtigt eller langt.

Crossfit stiller 10 kriterier op som de definerer fitness udfra:

1. Udholdenhed (cardio)

2. stamina

3. styrke

4. power

5. balance

6. smidighed

7. koordination

8. speed,

9. agility

10. præcision

Alle disse kriterier skal trænes ligeligt og der ud fra er de berømte WODs opstået. Vores speciale er, at undgå at specialisere os. Hvis vi specialiserer os i f.eks. udholdenhed mangler vi hurtigt det eksplosive. Træningen varierer derfor meget og man stresser kroppen på forskellige måder hele tiden.
Til Crossfit Games 08 vidste deltagerne ikke hvilke discipliner de skulle konkurrere i. De blev nødt til at træne det hele så de kunne klare en hvilken som helst opgave tilfredsstillende.

Derudover ser vi også fitness som fysisk velvære. Det at være fit i Crossfits forstand hænger i høj grad sammen med fysisk velvære. Hvis vi definerer fysisk velvære udfra fysiske kriterier som: blodtryk, fedtprocent, muskelmasse, god/dårlig kolesterol, et stærkt immunsforsvar m.m, vil Crossfit hjælpe til at drive alle disse kriterier i en positiv retning.