Fordele ved kabel tv og satellit tv

Date Added: juni 23, 2010

Author: Simon Konstantin

Folk har kun to ting på hjernen; deres tv-apparater og økonomien. Hvad man må indse er, at alle spørgsmål fra teknologi til offentlige programmer har medført, at der skete en udvikling. Både kabel- og satellit tv-branchen er meget påvirket af denne udvikling, ligesom regeringen er. Faktisk er alle blevet påvirket af denne udvikling. Men hvad gør man, når man står over for den vigtige beslutning; skal jeg vælge kabel tv eller satellit tv? Før du vælger, så lad os se lidt på fordelene ved begge. Begge tilbud er spækket med underholdning og har en bred vifte af programmer målrettet alle aldre.

Umiddelbart er det let at se fordelene ved kabel. Kabel tv har sine praktiske funktioner som en klar fordel, men samtidig kræver det tonsvis af penge for at få adgang til færre kanaler. Og faktisk er der færre fordele samlet set.
Kabel kræver ikke andet udstyr end opsætningen af kabelkonverterende bokse. Ved kabel tv bliver signalet nemlig sendt via kabler og ikke gennem luften, som det gør med satellit, derfor er der en kvalitetsforbedring i forhold til ”off air-modtagelse” af lokalt TV (satellit). Tv-signaler via kabler påvirkes fx ikke af bygninger, træer, vind eller andet. Og så tilbyder kabel tv dig kanaler fra hele verden, så du ikke længere er begrænset til den lokale kanalpakke. Kabel tv bliver installeret direkte i dit hjem, og selskaberne bag kan tilbyde dig mange internationale kanaler som supplement til dine lokale kanaler.

Satellit tv: Den første fordel ved satellit tv er, at det er billigere end kabel. Det betyder, at branchen er mere konkurrencedygtig, selvom kabel stadig generelt set har flere abonnenter og udbyderne derfor har en tendens til at foreslå lavere satser, som en tilskyndelse til at skifte over. Satellit-teknologien er også billigere at udnytte end kabel-teknologi. Satellit kræver installation af en parabolantenne, og et godt signal kræver frit udsyn over den sydlige himmel. Satellit kan dog også tilbyde eksklusive sportsprogrammer og giver adgang til langt flere kanaler, end du kan få via kabel.

Så hvilken beslutning træffer du, når du skal vælge mellem satellit og kabel? Satelit tv tilbyder dig samme produkt som kabel, MEN du får flere kanaler og adgang til On Demand, Digital Video Recording og Pay-Per View. Folk i fjerntliggende områder, der ikke har adgang til kabeltjenester, kan altid få satellit tv. Hvad er fordelene ved billedkvaliteten? Billedet er langt skarpere og bedre end ved ”off air-modtagelse”. Der er mange interaktive funktioner såsom online bestilling og shopping og lignende. Der er ingen grund til at flytte nogen antenne her og der. Folk, der er af de tekniske typer og kan lide at fixe deres egne ting, vil elske dette. Med satellit får du digital information samt tekst-tjenester.

Som du kan se, har både kabel og satellit deres fordele, men du skal også huske at tage højde for deres ulemper. Kabel-tv er meget begrænset, og du kan fx ikke bare se sport, når du har lyst og tid til det. PÅ den anden side skal du med satellit underskrive en kontrakt for en længere periode, fordi selskabet ikke opkræver hele beløbet for satellit-udstyret med det samme, i stedet kræver de flere små beløb over en længere periode.