Det kan kabel tv tilbyde

Date Added: juni 9, 2010

Author: Nina Jensen

Normal 0 21 false false false DA X-NONE X-NONE

/* Style Definitions */
table.MsoNormalTable
{mso-style-name:”Table Normal”;
mso-tstyle-rowband-size:0;
mso-tstyle-colband-size:0;
mso-style-noshow:yes;
mso-style-priority:99;
mso-style-qformat:yes;
mso-style-parent:””;
mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt;
mso-para-margin-top:0cm;
mso-para-margin-right:0cm;
mso-para-margin-bottom:10.0pt;
mso-para-margin-left:0cm;
line-height:115%;
mso-pagination:widow-orphan;
font-size:11.0pt;
font-family:”Calibri”,”sans-serif”;
mso-ascii-font-family:Calibri;
mso-ascii-theme-font:minor-latin;
mso-fareast-font-family:”Times New Roman”;
mso-fareast-theme-font:minor-fareast;
mso-hansi-font-family:Calibri;
mso-hansi-theme-font:minor-latin;}

Det første kabel tv-system blev oprettet i midten af 1940’erne i Pennsylvania, USA. På grund af områdets bjergrige omgivelser, var modtagelsen fra de tre nærliggende Philadelphia netværksstationer på fjernsynsapparater med lokale antenner ofte dårlig. John Walson, indehaver af »Service Electric selskab«, der solgte tv-apparater og almindelige elektriske apparater, fik den idé at opføre en antenne oven på et lokalt bjerg og tilsluttede antennen til hans forretning via et kabel og signal boostere. Resultatet var en bedre og klarere modtagelse af signaler på hans tv, så snart tilsluttede han også sin bjergtop antenne til de tv-apparater, som blev købt i hans butik. Således blev kabel-tv til, som så blev kaldt EF-antenne fjernsyn eller CATV.

Baseret på de tidlige anvendelser af kabel tv er det sikkert at fastslå, at den oprindelige fordel ved kabel tv en bedre modtagelse især i de bjergrige områder eller steder med synlige forhindringer. Forud for opfindelsen af kabel tv, blev store udendørsantenner installeret på hustage og var den vigtigste kilde til program modtagelse. Seerne justerede manuelt positionen af deres antenner i overensstemmelse med det program, de iagttog. Men da CATV blev opdaget, var besværet med antenneanlæg og justeringer slut. Signaler fra kabel tv-systemet blev ændret, så de røg direkte i tv’s interne tuner, og resultatet var et klarere billede og meget bedre lyd.

Der er talrige kanaler i et kabel tv deling transmission, som er på samme leverings system. Hver kanal er tildelt en specifik radiofrekvens med et spektrum af samme transmissionssystem, i stedet for at fastholde og give hundredvis af separate sendere. Disse kanaler tilbyder også forskellige typer af programmer baseret på specifikke interesser og udgør dermed en bred vifte af programmer at vælge imellem. På traditionelle broadcast-kanaler kan en tv station tilbyde sine seere forskellige shows og programmer med et bredt varieret indhold. Med kabel tv kan en bestemt kanal eller station dedikere hele sin sendetid til programmer med ét bestemt tema som sport, videnskab, børn, tegnefilm og Hollywood-film.

Derudover kan indholdet af tv-programmer på ikke-kabel tv-programmer risikere at blive begrænset af censur. Derfor ser nogle mennesker kabel tv-systemet som en fordel, fordi de kan se specielle programmer uden begrænsninger fra de traditionelle netværk. Reglerne for indholdet på kabel tv er altså ikke så strenge som dem, der pålægges de traditionelle ”over-the-air-net”. På kabel tv kan der blive vist programmer, der indeholder groft sprog, seksuelt indhold eller voldelige billeder på betingelse af, at disse oplysninger bliver oplyst til seeren før udsendelsen.

Til de allerede anførte fordele ved kabel tv, må de teknologiske fordele også føjes til listen. Udover forbedringer i billedkvalitet og programvalg, er der nu mange kabel tv-systemer, der tilbyder deres kunder telefonservice og internetadgang via et højhastighedsdigitalt modem. Alle disse moderne tjenester er samlet i ét abonnement til en overkommelig pris, så man ikke behøver at have kontoer hos andre udbydere. Udvalgte kabel tv selskaber har endda interaktive funktioner der lader deres abonnenter vælge bestemte programmer og shows med on-demand visning eller endda digital optagelse, hvor man kan se udvalgte programmer på et senere tidspunkt.

For at finde din nærmeste forhandler af kabel og betalings-tv til at installere eller opgradere dit tv, besøg Business.com.au og find de oplysninger, du skal bruge, hurtigt og nemt uden ventetid og med direkte omstilling til præcis den sælger, som du skal snakke med.