Sådan fikser du din bilantenne

Date Added: oktober 7, 2010

Author: Federikke Hansen

I denne artikel vil vi forsyne dig med autohjælp, så du kan udskifte din bilantenne på egen hånd. Det er let at gøre, så du ikke behøver at bruge penge på at få det gjort af en anden. Afgør først omfanget af skader på dit antenne, så du kan beslutte dig for, om du bør udskifte hele antennen eller bare akslen.

Hvis skaden er minimal, kan du nøjes med bare erstatte skaftet af antennen. Du kan få en ny fra et autoværksted eller online. Vælg et gummibelagt skaft, der er fleksibelt, da det er den bedste form for skafter. Bræk derefter det gamle af, spids den resterende ende med en fil og vedhæft så den nye antenne. Glem ikke at stramme holdeskruen.

Hvis skaden er omfattende, er det bedst at erstatte det hele. Antennekablet er knyttet til bilens anlæg, som er placeret under instrumentbrættet. Tag stikket ud, skru antennemøtrikken af og fjern antennen. Du skal også skære antennekablet over med en bidetang. Tape det sammen med det nye antennestik, så vil det være lettere for dig at få den nye på plads. Når kablet er indstillet, skal du indstille den nye antenne i monteringshullet, hvorefter du kan slutte den til stereoanlægget og lytte til dine yndlingsnumre. Dermed kan du se, du kan klare det meste autohjælp på egen hånd.